To raske damer har åbnet en familievenlig dagcafé i Svendborg, der surfer på juicebarbølgen og den sunde linje.

Det er midt på ugen, en time over middag. Et skilt uden for dagcafé BOBS lokker med brunch.

Sydfyn har inden for kort tid fået flere juicecaféer. Flere er del af de trendy juice- og sandwich-kæder, men BOBS er ikke, som Paris-farere vil tro, del af juicebarerne af det navn i byernes by. Her betyder det "Bach og Bjerglunds" efter de to kvindelige indehaveres efternavne.

Der er stopfyldt. Børnefamilier, studerende med computere, veninder, singler med aviser, folk der holder møde. At dømme efter den livlige snakken, babypludren og latter, der blander sig med juice- og kaffemaskinernes snurrelyde, kunne vi godt befinde os i en hjørnecafé i Paris. Men det er en hjørnecafé midt i Svendborg. Caféen , der i sandhed er i det børnevenlige og sunde hjørne, udnytter det lille lukkede areal med bænk mellem Vestergade og Lundevej, der er som skabt til de limegrønne træmøbler og udendørsserveringen.

De rappe serverende, kokkererende damer er som smittet af den glade stemning. Vi to ældre damer hopper i venteposition op på de høje sorte stole ved lige så høje borddiske. Vi har bestilt brunch, der fås med juice. Min ledsager tager stedets "Orange bliss". Æblestykker, lime, gulerodsskiver og appelsin snurres sammen i saftpresseren. Jeg prøver på anbefaling"Sourmix" og ser mere æble gå i presseren sammen med hyldesaft,citron og passionsfrugt.

Første sug på de kulørte sugerør i det lukkede plastglas gør nostalgisk. Da jeg var ung for hundrede år og mange serveringer siden var Jordbærkælderen på Strøget i København mit yndlingssted. Det var en sorg, da jeg en dag fandt den lukket.

Grøntsags- og frugtjuice-steder er nu tilbage, og hurra for det!

På de høje stole med vores ventejuice har vi godt udsyn til det kulørte lokale. Der er bløde sofaer og citrus- og oliventræer i farvestrålende potter. Selv sugerør og plastskeer har alle regnbuens farver. Et børnehjørne har et væld af legetøj og spisende sofasatte forældre i børnehøjde. Ikke så sært, at netop mange unge småbørnsforældre er blevet stamkunder, som den ene indehaver fortæller i forbifarten.

Trods travlhed varer det ikke længe, før de store firkantede tallerkener er klar, og vi kan stige ned til et mere jordnært bord, der hurtigt er ryddet og tørret af.

Skinke, laks, salat, friskost

BOBS' brunch serveres med en kæmpe bagel. Lun og med frø på toppen. Knasende godt bekendskab. Den er delt i to, så man hurtigt kan forsyne den med det kolde smør ved siden af. På tallerkenen er der i midten en blød cremet fløde-friskost, kækt pyntet med en saftig skive æble og en skive gulerod. Trods hurtigmad er der kælet smukt for servering og detalje. En stor skive spegeskinke, varmrøget laks med peberdrys på toppen. Lunt og lækkert. Skinken og laksen har mellem sig det sunde drys: En lille bunke blandede salatspirer med den letbitre rucola på toppen. Salatbjerget har fået en skefuld olie-eddikedressing, rørt med grovkornet sennep, hvis korn både kan ses og smages i salaten.

Inden det hele blandes rundt på tallerkenen, redder vi lige det søde punktum: den lune og sprøde croissant, bagt med store chokoladestykker. Alt i alt en brunch, som er enkel, rustik og smagfuld. Med juice efter eget valg blandt den halve snes forskellige at vælge imellem.

En chokoladecroissant skal der kaffe til. Der er et fint udvalg af kaffe og te, både varme og kolde. Vi tager en latte og en cappucino. Begge i store kopper. Min cappucino har kakaodrys i mælkeskummet på toppen. Vi bemærker, at der kan serveres mælkekaffer for folk, med mælkeallergi: Man kan bestille med sojamælk.

Menukortet er på kun to sider, men der er også her tænkt mangfoldigt. For forkølede næser er der ingefærshots, og hvis man vil have kakao, kan den serveres retro med flødeskum eller med skumfiduser. Nostalgien breder sig igen, da serveringer passerer vores bord med gammeldags jordbærmilkshakes. Der er også mere moderne, frosne shakes med forskellig is-smag. En hel disk er fyldt med frozen yoghurt og toppings. Børn og barnlige sjæle kan selv øse og betale ved kassen. Vi to damer går mætte og oplivede fra det kulørte, spise-og familieland.

Klik på firkanten for at se kort i fuld skærm

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Samlet vurdering