Madanmeldelse: Besat af babyleaves

Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte

Madanmeldelse: Besat af babyleaves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhver moderne café med respekt for sig selv skal være leveringsdygtig i to ting. Den skal kunne servere en kyndig kop kaffe og tilberede en ordentlig burger.

Cafe Banken i Assens havde fint styr på det ene af de to minimumskrav.

Dagen var perfekt til en udflugt. Den spirende danske sommer viste sig fra sin absolut mest charmerende side, og køreturen sydvestover var i sig selv en smuk oplevelse.

Min ledsager og jeg ankom til Assens lidt over middag. Torvedagen var i fuld gang, og der var god tid til at inspicere de mange boder langs Østergade, hvor sulten blev stimuleret af duften fra grillen ude foran slagteren.

Cafe Banken tog sig imposant og flot ud i forhold til de andre bygninger på torvet. Havde vi ikke allerede besluttet os for, at det var dér, vi skulle spise, havde vi nok valgt det alligevel. Så indbydende fremstod stedet.

Ude foran var der ikke flere pladser, men et skilt reklamerede med 21 grader og hyggeligt gårdmiljø i baggården. Vi ilede ind for at se, om der var et ledigt bord til to. Det var der.

- Det er godt nok en god burger. Den er rosastegt og det hele, gjaldede nabobordet, da vi havde sat os.

Det lød som sød musik i mine ører. Jeg havde på forhånd bestemt mig for, at jeg skulle teste café-burgeren.

Først skulle bunden dog lægges med en lille forret. Udover dagens suppe var der to at vælge imellem. Vi bestilte en af hver.

Cafe Banken, Østergade i Assens.
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte

En skov af små blade

Min ledsager fik koldrøget laks med rygeostcreme. Det var fint nok, men levede ikke helt op til, hvad menukortet lovede. Rugbrødssmulden viste sig at være tykke, men i det mindste dejligt sprøde croutoner. Laksen var lidt for salt, og de marinerede grønsagsstrimler var skiftet ud med babyleaves og høvlet gulerod. Rygeostcremen havde god smag af purløg, men var fersk, manglede røg, og var ikke specielt cremet. Hertil blev der serveret et halvkøligt og halvkedeligt glas riesling. Ikke den bedste start, men det skulle blive værre.

På min side af bordet spillede det bedre. Serranoskinke viklet om friske, sprøde miniasparges oven på babyleaves med en hvidløgstung pesto til. Der var ikke noget at klage over. Heller ikke over den iskolde blåbærsaft fra Søbygaard.

Godt tilfreds med min forret så jeg frem til at sætte tænderne i café-klassikeren. Nabobordets lovprisninger fordampede dog i sommervarmen, allerede da jeg løftede "låget". Oven på en håndfuld - ja, du har nok gættet det - babyleaves lå en bøf på 200 gram, svøbt i en gul plasticagtig hinde af cheddarost. Jeg skar mig igennem kræet. Den var ikke rosa, men gennemstegt og halvtør. De hjemmelavede fritter havde heller ikke det forventede knæk. Til gengæld var bollen god. Luftig, med sprød skorpe, uden at det rev i ganen.

Som sådan smagte det hele o.k., men alligevel skuffende.

Cafe Banken, Østergade i Assens.
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte

Toast med ost

På den anden side af bordet havde min ledsager også svært ved at skjule sin skuffelse. Gedeostsalaten havde på ingen måde den finesse, vi har oplevet andre steder.

I stedet blev vi præsenteret for en dyb tallerken fyldt til randen med babyleaves, uden - eller i hvert fald med meget lidt dressing. Dertil grillede peberfrugter, squash og aubergine, som var kolde og slatne, og oven på det hele to små stykker toast med fire tynde skiver gedeost.

Min ledsager spiste det ristede brød med gedeost, tog et par bidder af de grillede grønsager og salaten og besluttede sig for at stille sulten ved at spise nogle af mine melede fritter. Alt imens reflekterede hun over, at det vel var den dyreste ostetoast, hun havde spist. Nogensinde.

Vi besluttede os for at tage desserten et andet sted. Men inden vi gik ned på havnen for at få en is, skulle vi lige smage stedets kaffe og bestilte to caffe latte. De smagte, som de skulle. Veltempererede og med fed mælkeskum.

Priserne på Cafe Banken er - som kaffen - absolut til at leve med. Desværre får man som kunde bare ikke et forventeligt afkast på sit indskud. Stedet bliver simpelthen nødt til at opjustere egne forventninger og krav til maden. En større variation i udbuddet af salat kunne være et godt og omkostningsfrit sted at starte.

Cafe Banken, Østergade i Assens.
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Cafe Banken, Østergade i Assens.
Foto: Rumle Skafte

Madanmeldelse: Besat af babyleaves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce