Italiensk for alle


Italiensk for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Filippo i Odense byder som en af de eneste italienske restauranter på Fyn på autentisk italiensk mad

Facaden, der vender ud mod havnen i Odense, ser egentlig ikke ud af så meget. Men bag den gemmer sig en af Fyns og sikkert også landets bedste italienske restauranter med hensyn til råvarer, service og prisniveau.

Ristorante Italiano Da Filippo er opkaldt efter ejeren Filippo Torino, der selv står i køkkenet. Det er også ham, der har taget imod bordreservationen over telefonen. Derfor tager det tjeneren lidt tid at finde navnet. For Filippo Torino skriver det, han tror, det er. Det bliver eneste kiks i løbet af aftenen.

Menukortet er fyldt med autentiske italienske retter og over 30 skønne vine fra de forskellige regioner. Tjeneren præsenterer også dagens menu og svarer beredvilligt og kompetent på spørgsmål.

Han ender med efter at have spurgt ind til vores smag at anbefale rødvinen San Lorenzo Umani Rondri årgang 2001.

Som aperitif serveres to stykker bruschetta, der er små stykker tomat, rødløg og grøn peberfrugt vendt i olivenolie og drysset med salt på et lille stykke brød. Allerede ved aperitiffen aner vi, at Da Filippo ikke er en hvilken som helst italiensk restaurant med noget tilfældigt pasta og pizza.

Slow food

Det gør indehaveren også selv opmærksom på i menukortet, hvor det understreges, at det tager tid at frembringe ordentlig mad.

Af den grund skal der sættes mindst et par timer af til besøg hos Da Filippo.

Jeg har valgt bresaola til forret, der er tynde skiver af lufttørret okseinderlår serveret med store flager af parmesanost og frisk basilikum stænket med olivenolie. Igen er der ingen tvivl om, at her er de bedste råvarer anvendt - og det kan smages.

Veninden foretrækker dagens menu: Stykker af honningmelon med parmaskinke anrettet med oliven og soltørrede tomater til forret. Som mellemret to cannelloni - friske pastaplader rullet sammen og fyldt med ricottaost og spinat - serveret med hjemmelavet varm tomatsauce, efterfulgt af flere skiver kalvefilet med store stykker kartofler, gulerødder og peberfrugter samt marinerede grønne bønner og sauce lavet på skyen fra kødet.

Til hovedret foretrækker jeg lam i stedet for kalv. Lammekødet er noget af det møreste og saftigste, jeg nogen sinde har smagt. Det samme gælder kalvefileten.

Retterne serveres rygende varme i pæne portioner uden de helt store dikkedarer. Til gengæld er de yderst velsmagende. Og hvorfor skal det hele egentlig være så kunstnerisk anrettet?

Desserten bliver for mit vedkommende den klassiske tartufo - en stor iskugle af vanilleis rullet i kakaopulver og overhældt med sambuca, mens veninden spiser små mundrette stykker blød fransk nougat.

Køkkenfest

Til desserten har vi valgt Caffe Italiano, der er kraftig kaffe tilsat Galiano-likør og toppet med pisket fløde. En lækker detalje er flødens konsistens, der er blød og på forstadiet til at blive til flødeskum.

Efterhånden som aftenen er skredet frem, bemærker vi, at der er blevet mere og mere livligt i køkkenet. Italienske grin og gloser strømmer ud af køkkendøren. Filippo Torino i køkkenet har fået selskab, der har meget at berette.

Det fuldender oplevelsen af en italiensk restaurant, der serverer lækker autentisk italiensk mad og drikke i personlige omgivelser uden at lemlæste pengepungen. Så kan det næsten ikke blive bedre.

Hanne D. Frette

Italiensk for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce