Hurtigt, nemt - og snart glemt

kødfuldt Der er kød nok i posen fra Bilka.

Hurtigt, nemt - og snart glemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anmeldelse: Nem take away fra Bilka smager bedre dagen efter - på rugbrød

Bilka

Niels Bohrs Allé 150

5230 Odense M

Tlf. 63 90 60 00

www.bilka.dk

Klokken er 17.30, indkøbskurven er foruroligende tom, og blikket spejder op og ned ad køledisken uden at vide, hvad det leder efter. Bare ikke pizza igen. Så falder det på en pose med et helt middagsmåltid for to. Maden er færdig og skal bare varmes i ovnen. Bingo.

Det må være nogenlunde sådan, de har tænkt i Dansk Supermarked, da de hvide papirposer med middag to go blev lanceret - en idé om at gøre det let og hurtigt at få god mad, også selv om man kun har tid til en tur i supermarkedet.

24timer Xtra snuppede en pose med marineret svinekam, ratatouille, røstikartofler og bearnaisesauce med fra Bilka en torsdag eftermiddag, og der er ingen tvivl: Det er nemt, hurtigt, billigt og på ingen måde overraskende.
bilka Det er nemt, det er hurtigt, og det er billigt - men det kunne være bedre. To stjerner til Bilka.
bilka Det er nemt, det er hurtigt, og det er billigt - men det kunne være bedre. To stjerner til Bilka.
Foto: Carsten Bundgaard

Kødet er bedst

Der er tale om helt traditionelt tilbehør, og det synes jeg er en god idé, når blot det er tilberedt, så det smager rigtigt. I posen finder jeg fire alubakker og et lille kort, der instruerer mig i at varme kartoffelrøstier, ratatouille og kød i ovnen ved 180 grader i 18 minutter. Og de otte røstier er sprøde og let gyldne, da de kommer ud.

De består af små kartoffeltern i en sødlig, saltfattig (formentlig) æggemasse. Men de smager ikke ret meget af kartoffel. Konsistensen er god, men smagen mangler simpelthen.

Mere smag er der i ratatouillen - den er nærmest modsætningen til kartoflerne; saftig og med en ubestemmelig let syrlig smag, som minder om en blanding af tomat, peberfrugt og især aubergine.

Det er ikke umiddelbart en vinder i munden, for det er umuligt at finde nogen smag af friske grøntsager i retten fra Bilka, men ratatouillen er dog et betydeligt mere spændende indslag smagsmæssigt, end kartoflerne er.

Kødet er et stort stykke på 450 gram - 150 gram mere end varedeklarationen på papirposen lover - og klart den bedste del af retten. Krydret med timian, letsaltet og meget mør. Kødet er nemt at spise og lyser op blandt de øvrige dele af måltidet - om end det sker på en halvsløj baggrund.

Men alligevel: Det er godt gået at tilberede kødet, så det stadig er interessant at spise efter en tur i køledisken og i ovnen.

Ikke desto mindre smagte kødet bedst, da resten (og der var en del tilbage af det store stykke) blev skåret i tynde skiver dagen efter og spist som pålæg på rugbrød.

Til at få det hele til at glide ned er der rigelig bearnaisesauce. Den er blevet langsomt opvarmet under omrøring i en lille gryde og har både syre og tydelig estragonsmag.

Men den har også en forstyrrende sød tone, og så er konsistensen altså underlig: Fuldstændig spejlblank og helt homogent flydende - lidt a la en tynd pølsemandens sennep. Stabilisatorerne kan deres kram.

Det er klart, at der må indgås nogle kompromisser for at kunne sælge en pose med færdigmad, der skal holde til flere dages ophold i en køledisk og en tur i ovnen, før det bliver spist.

For eksempel kan bearnaisesaucen ikke laves uden brug af diverse e-numre, hvis den skal undgå at klumpe. Men sukkeret kunne nu godt undværes, og grøntsagerne behøver ikke at være kogt ud på forhånd.

Og røstierne, de skulle have et drys muskatnød og lidt salt - det ville redde dem fra glemmebogen.

Det største minus

Der er ikke kælet for smagen i hverken kartofler eller grøntsager. Det er ligegyldigt at spise, og jeg sad tilbage med fornemmelsen af, at jeg måtte spise mig mæt i kød.

Det største plus

Konceptet er godt og maden både nem at tilberede og fås til en rimelig pris. Samlet rækker det til to stjerner.

Hurtigt, nemt - og snart glemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce