God mad ind i byen

Foto: colourbox.com

God mad ind i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rosenbæk Gårdmarked fordobler antallet af stadepladser i samarbejde med foreningen Oprør fra maven

De gode grøntsager og det gode kød skal ind til kunderne i byen. Fem-stjernede kvalitetsprodukter til en hverdagstallerken, ikke nødvendigvis til den fem-stjernede menu i weekenden.

Det er filosofien bag samarbejdet Farmers Market mellem Rosenbæk Gårdmarked i Odense og foreningen Oprør fra Maven, som har kogebogsforfatterne Katrine Klinken og Camilla Plum i spidsen som henholdsvis formand og næstformand.

- Det skal ikke være avlernes problem at stable markeder på benene, som forbrugerne måske er for langsomme til at opfatte som en god indkøbsmulighed. Især når det nu mest er forbrugerne, der har et problem med at kunne handle de rigtig gode varer ind, lyder det slagfærdige udbrud fra Camilla Plum.

Task-force med kogegrej

Rosenbæk-markedet hos H.J. Hansen i den gamle købmandsgård midt i Odense har i forvejen en fast kreds af stadeholdere til torvedagene fredag og lørdag, men stadeholder Caroline Penhoat har været ude i de fynske afkroge og skaffet yderligere en snes producenter. Heraf en del, som ikke er med i producentforeningen Smagen af Fyn. Et eksempel på en ny specialitet er Simmentaler-kød fra Bimosegaard ved Falsled. Andre indslag er fynsk lertøj til brug i køkkenet, Avernakø-lam og lokale oste.

Både det første Farmers Market lørdag den 31. maj og de øvrige får besøg af en såkaldt koge-task-force med kogekonen Lisbet Foged i spidsen , og de tre tilbereder smagsprøver af lokale råvarer og specialiteter, hvor kunderne kan få opskriften med hjem.

Bossa til indkøbene

På lørdag lægger konservatoriemusikerne i Valentine Trio desuden en bossanova-stemning under det kulinariske, mens borgmester Jan Boye står klar til at åbne for torvehandlen.

Oprør fra Maven er støttet af Direktoratet for FødevareErhverv for at få de første seks Farmers Market sikkert i vej. Foreningen arbejder desuden sammen med Forbrugerrådet om et særligt lokaliseringsråd, der skal fremme tilgængeligheden af lokale kvalitetsvarer. Målet for Plum & Co. er også her at fokusere på den daglige mad frem for den mere elitære mad, de fleste kogebøger handler om.

Gunnar V. Juul, tidligere direktør i H.J. Hansen, vil gerne udvide Rosenbæk Gårdmarked til også at omfatte torsdag ud over fredag og lørdag.

- Vi åbner gerne, hvis der er kunder til det, siger Gunnar V. Juul.

Rosenbæk Gårdmarked er nu fire år, og Gunnar V. Juul vil gerne styrke det i forhold til torvemarkedet ved Hotel H.C. Andersen, der fra næste år og frem til 2013 bliver nabo til byggepladsen for det kommende musik- og teaterhus i Odense.

- Efter sommerferien omgrupperer vi, så interiøret bliver endnu mere spændende, og Smagen af Fyn får desuden en fast stadeplads, siger Gunnar V. Juul.

Farmers Market, Rosenbæk Gårdmarked, Odense, lørdag kl. 10-14

God mad ind i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce