Fra frost til frisk

Pizzaen hos Mona Lisa er lækker og sprød og restaurantens bedste bud på en italiensk frokost eller middag.
Foto: John Fredy

Fra frost til frisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ristorante Mona Lisa i hjertet af Odense laver lækre pizzaer. Ellers kommer for meget af maden fra fryseren.

Det vrimler med italienske ristoranter i Odense, men måske lige på nær Simoncini i Lottrupsgård er kvaliteten generelt meget svingende, når antipasti, pizza og pasta skal indtages på hvid dug i Odense.

Hos Mona Lisa er det desværre ikke det underfundige smil, man forlader restauranten med, når middagen er indtaget, og regningen er betalt. Dertil er niveauet simpelthen for lavt.

Restauranten har sin berettigelse, man skal bare holde sig til pizza. Her får man en smag af Italien på tallerkenen. Ellers er der desværre ikke så meget at smile over efter et besøg i restauranten.

For meget af maden kommer fra fryseren, og i køkkenet koger kærligheden ikke over i forhold til maden. Vi havde en fornemmelse af samlebåndsarbejde i stedet for kærtegn på tallerkenerne.

Vi mødte en særdeles ærlig tjener, der grundigt vejledte os gennem menukortet, og det var på hans opfordring, vi gik uden om kødet og i stedet satsede på pizza og kæmperejer.

Inden vi nåede så langt, var vi blevet guidet til at prøve antipastien som forret.

Vi fik to store fade med forskellige italienske specialiteter ind på bordet som det første. Her er den bløde parmaskinke og de sprøde bruscettaer værd at fremhæve.

Her fik vi et glimt af det, det italienske køkken med rette er berømt for.

I Italien kan man nemlig det med at lade de gode råvarer tale for sig selv. Således også i denne forret, hvor italienske pølser og skinker lå side om side uden anden indblanding fra kokken end de trekantede pizzabrød, artiskokker fra glas og en håndfuld velvoksne soltørrede tomater i olielage. Men bruschettaerne var blevet ristet så hårdt, at de nærmede sig knækbrød, og det tager altså lidt af glæden.

Mens vi gik i gang med antipastien, inspicerede jeg det store lokale, vi sad i lidt grundigere. Og det er ligesom om, maden smager lidt mindre frisk, når det første, man får øje på, er et stort spindelvæv skråt over ens bord. Efter størrelsen at dømme var det ikke bare en flittig edderkop, der havde arbejdet i løbet af natten. Lokalet var nusset og lignede noget, der kunne trænge til en ordentlig omgang nytårsrengøring.

Når det, man kan se, ikke virker hygiejnisk, sætter det tankerne i gang om, hvordan der så ser ud i de kroge, vi ikke kommer i som for eksempel køkkenet.

Så selv om køkkenet måske er skinnende rent, giver et beskidt restaurantlokale bare en forkert fornemmelse af hygiejnen.

Den sidste smiley fra fødevarestyrelsen sender heldigvis et stort smil.

Under spindelvævet præsenterede tjeneren to portioner pasta med kødsovs til børnene.

Pastaen og sovsen var rodet sammen på forhånd og virkede ikke frisklavet.

På den anden side af bordet blev en stor pizza serveret.

Den kom med masser af rucola og parmaskinke på en god og knasende bund. Et autentisk bekendtskab og aftenens bedste spise i Mona Lisas stue.

Den anden voksne hovedret var der til gengæld ikke meget ved. Kæmperejer og kartoffelbåde fra fryseren optog det meste af tallerkenen, mens nogle grøntsager og en kedelig tomatsauce ikke formåede at løfte retten yderligere. Jeg efterlod det meste på tallerkenen.

Mens de mindste gæster begejstret havde kastet sig over sugerørene og slubrede æblejuicen fra glassene, smagte jeg på husets vin, der kom fra Sicilien, den havde en dyb rød farve, og en sødme af brombær og blomme. Helt fin til lette pastaretter og antipastien.

Da vi havde fået overtøjet på, stak den smilende kok en håndfuld små chokolader ud over disken til de begejstrede børnehænder.

De vil bestemt gæsterne det bedste på Mona Lisa. Men det er ikke kun smil og venlige intentioner, der gør det for en restaurant i midten af Odense. Der skal også være tanker bag de serveringer, køkkenet præsenterer. Og denne aften var niveauet generelt for lavt.

Priserne på Mona Lisa signalerer et niveau, som den italienske ristorante ikke levede op til denne aften.

Det trækker den samlede vurdering ned på to stjerner.
Pizzaen hos Mona Lisa er lækker og sprød og restaurantens bedste bud på en italiensk frokost eller middag.
Pizzaen hos Mona Lisa er lækker og sprød og restaurantens bedste bud på en italiensk frokost eller middag.
Foto: John Fredy

Fra frost til frisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce