Fedt på The Fat Duck

Et blik udefra på restaurenten The Fat Duck i Bray, England.
Foto: AP Photo/PA, Tim Ockenden/Polfoto

Fedt på The Fat Duck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køkkenchef fra Nyborg rapporterer fra en frokost på verdens bedste restaurant

Verdens bedste restaurant i 2005, The Fat Duck, ligger i Maidenhead, 40 kilometers togkørsel fra London, og det første indtryk er et lille, almindeligt hus, hvor den almindelige brite kunne bo.

Det er hverken prangende eller på anden måde luksus. Indenfor går man direkte ind i en lavloftet restaurant. Det ligner en dagligstue. Her er cirka 80 kvadratmeter i alt - med køkken - og der er blot 10 borde med plads til cirka 35 personer.

Selve udsmykningen - med malerier og billeder - er heller ikke noget særligt, men så hører almindelighederne også op: I vinkælderen ligger 800 flasker, alle er grand cru-vine, hvor prisen pr. flaske ligger fra små 1000 og helt op til 5000 pund.

Og så er vi i gang: Inde i selve restauranten er der 12 mand ansat, heraf to som sommeliers, vintjenere, mens der er lige så mange ude i køkkenet. Jeg får en rundvisning derude, en overskuelig tur, må man sige, for der var ikke megen mere plads end i et moderne samtalekøkken i et parcelhus.

Men det mærker man ikke som gæst: De mange tjenere har en øje på hver finger. Hver gang man går på toilettet, foldes ens serviet pænt sammen. Stolen får man ikke lov at trække hverken ud eller ind, og man er i centrum hele tiden.

Selve middagen er helt speciel, og der er hverken fish'n'chips eller en dansk bøf med bløde løg her. Køkkenchefen Heston Blumenthal blander tingene efter nøje smagssætninger og overvejer grundigt hvilke råvarer, der går sammen. På selve bordet er der hverken salt eller peber, for gæsten her skal ikke "ødelægge" den gode smag.

Vi valgte en såkaldt tastings-menu med - og hold nu fast - i alt 14 retter, små som store.

For at vi ikke skulle glemme oplevelsen, fik vi en forseglet kuvert - diskret gummibelagt og med segl bag på - med hjem, så vi kunne huske menuen.

En frokost på "Den Fede And" er en frokost på en restaurant i verdensklasse. Vi kommer gerne igen næste gang, vi er i London.
Foto: Rene Nygaard
Så smuk kan mad se ud.
Så smuk kan mad se ud.
Foto: Rene Nygaard
The Fat Duck
The Fat Duck drives på 10. år af mesterkokken Heston Blumenthal, som er en stjerne i det britiske køkken.

Hans restaurant har tre stjerner i Michelin's guidebog og blev i år kåret som "World's Best" i "Restaurant Magazine".

The Fat Duck High Street Bray, Maidenhead Berkshire, England

Bordreservation: 0044 - (0) 16 28 580 333. Der kan reserveres i to måneder forud.

Hjemmeside: www.fatduck.co.uk

Fedt på The Fat Duck

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce