Et stykke fra hole in one

Salaten med lufttørret skinke er en god oplevelse, laksen med båndpasta var en blandet, og baguetten med kylling havde fået en kontant medfart.
Foto: Yilmaz Polat

Et stykke fra hole in one

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigten er det bedste ved Odense Eventyr Golf Restaurant - maden er en ujævn oplevelse

Den kvindelige golfspiller går op til baren på hvide strømpesokker, man må ikke træde ind i Odense Eventyr Golf Restaurant i sko med spikes - eller soft spikes for den sags skyld - men ellers er alle velkomne, også ikke-golfere med almindeligt fodtøj.

På en af de første forårsdage er vi kørt ud ad Falen og er drejet til højre op i bakkerne til golfklubben. Udsigten er formidabel fra Blommenslyst i vest til Fynsværkets høje skorsten i nordvest, og nede foran restauranten skridter golfspillerne roligt over greenen fra hul til hul eller står koncentrerede for at putte bolden det sidste stykke.
Udsigten er fantastisk om man så nyder den fra den højloftede restaurant eller i det fri på terrassen.
Udsigten er fantastisk om man så nyder den fra den højloftede restaurant eller i det fri på terrassen.
Foto: Yilmaz Polat

Lunken hvidvin

Menukortet er nyt til den lyse tid, og man kan nå herre- eller damebrunchen frem til klokken 13, men vi går direkte til frokostretterne. Prisniveauet er som beklædningen afslappet, og en ældre kvinde ved nabobordet bestiller omelet til 75 kroner. Vi tager salat med skinke til samme beløb, grillet laks med tagliatelle til 149 kroner plus en juniorburger og en lun baguette med grillet kylling til de mindste medspisere, og de står begge i 45 kroner.

Odense Eventyr Golf Restaurant har det meste af sin omsætning på selskaber og forretningsfolk, men ind i mellem kommer golfspillere op i baren for at hente en fadøl eller vand til terrassen. Man kan få hvidvin pr. glas, og vores er knap så kølig og når at være tempereret, da maden ankommer.

Min laks med tagliatelle er nydeligt anrettet med båndpasta i bunden, derefter et par stykker laksefilet i dråbeform med skindsiden inderst, og den er toppet med lidt mynte. Men saucen er selvudslettende anonym, og jeg savner både basilikumsmag og syre fra hvidvin til at stå op imod fedmen. Værre er urterne, vinterligt grove stykker maskinskåret gulerod og selleri, og rødløget har lidt rodskive ladt tilbage. Det er ikke soigneret ordentligt, og det er altså ikke mad i forårsklæder.

Det kulinariske højdepunkt er medspiserens salat med skinke, nydelige stykker smagfuldt kød foruden grønne og sorte oliven med karakter og bid og en pæn mængde frisk (!) rucola og spirer. Brødet er på det jævne og lunet til lejligheden.
Foto: Yilmaz Polat

Sortsveden kylling

Salaten er også det bedste, man kan sige om ungernes retter: Burgerbøffen er af den tynde industrielle slags, bollen slap, men kinakålen er spændstig. Og fritter i færdigudgave er der nok af.

Den ældste får baguette med kylling og dertil pæne modne blommetomater, agurk i skiver foruden dejlig frisk salat. Men brødet med kylling er nærmest kremeret i ovnen, så skiverne af kyllingebryst er svedet sorte og sprukne i kanterne - så ved man som gæst, hvad der er i vente.

Dagens tilbud på dessertsiden er marinerede frugter med is eller hjemmelavet mazarintærte med brombær. Betjeningen er venlig, men ikke af den mest opmærksomme slags - en ungtjener er under oplæring - så vi har tid til at betragte et par teenagere i trendy ternede, korte bukser, som bestiller et par sandwich til fortæring ude i solskinnet og får retterne skrevet på den enes fars regning.

Stemningen er gemytlig, man er på fornavn med klubmedlemmerne og hører til fødselsdagen i aftes, og på væggen hænger navne på klubvindere gennem tiden.

Vi får kaffe fra Merrild-automaten med sukker og creamer på cafeteria-måden, mens bordene ude på terrassen bliver fyldt af en halv snes golfere efter dagens omgang på banen.

Stemningen er som beklædningen afslappet, og det er også konceptet for menukortet: Ikke den store gastronomi, men nemme retter til en overskuelig pris med oksesteak til 159 kroner som dyreste tilbud.

Odense Eventyr Golf Restaurants primære attraktion er udsigten, og de professionelle frokostspisere vil uden tvivl sætte pris på beliggenheden nær motorvejen. Men for gæster i almindelighed er restauranten mest en omvej værd, hvis man alligevel har sine golfkøller med i bagagerummet og er blevet sulten efter 18 huller.

Et stykke fra hole in one

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce