En madoase i midtbyen

Der er en særlig stemning i Kren Kok, hvor der bl. a. har været guldsmedeværksted og privatbolig. Vinduerne her har kik ned i Vestergade - det er oven på Umashi.
Foto: Jørgen Hansen

En madoase i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om dagen er det nærmest umuligt at få øje på midtbyens nye forkælelses-restaurant, Kren Kok. Den putter sig på første sal uden synlig facade

I minefeltet mellem Kulturmaskinen og Heidis Bierbar putter Odenses nye madoase sig i en ombygget lejlighed med baghus og tagterrasser. En hemmeliggemt oase, som det er umagen værd at finde, og sætter man mobil-gps’en på Vestergade 75, kan man stole på, at adressen ikke er et fata morgana.

For Kren Kok er der. Den er god nok. Det er ind i glastrappetårnet og op på første sal. Der breder den nye restaurant sig gennem det meste af bygningen. Med køkkenet ved indgangen og bordene langstrakt ud mod et lidt større lokale med kik ned i strøggaden.

Indretningen er enkel og baseret på et match mellem nyt og gammelt. Genbrugsmøbler i mange varianter, tilstræbt kitschet stil med både mormor-mahogni og simpelt sammenflikkede borde. Charmerende og opfindsomt. Og lækkert nok, fordi møblementet er sat ind i lokaler med hvidpudsede vægge, synligt bindingsværk og knirkende, gyngende, mørke parketgulve.

Bordene gynger med, og vinglassene klingrer og er den eneste musik. Det giver en uformel og privat atmosfære. Og en akustik, der ikke er meget forskellig fra stuen derhjemme.

De snævre valgmuligheder er forklaringen på, at priserne kan presses i bund. Vi har bestilt bord og klikket os til to gange Kren-deal. 250 kr. for tre retter - inklusive en vinmenu, der viser sig at blive på fire glas. Normalprisen er på 375 kr. for tre retter med vine, og det er stadig en skarp pris.

Forretterne er andefedt-confiterede kyllingelår med ristede brødkrummer. Mørstegt kød med bid og saftighed. Den anden forret er kartoffel-porre-cremesuppe. Masser af god smag fra grøntsagerne. Der serveres to forskellige hvidvine. Til kyllingen en passionsfrugtduftende spanier på ren verdejo-drue Til suppen 100 procent sauvignon blanc (fransk). Begge vine lige det mest lune - måske fordi de samme flasker skænkes op ved alle borde og aldrig når på køl.

Kølet vand på flasker med patentprop og koldhævede brødvarianter i kartoffelstørrelse kommer af sig selv. Brødbidderne serveres i hjemmesyede små grovsække. Havsaltet smør og gedefriskost præsenteres smart i små porcelænslåg. Der suppleres prompte.

Svinekæber er ikke det mest opfindsomme at lægge ud med, men det er jo en trendy udskæring, og braiseret i ovn med masser af grønt og rodfrugter er det en delikatesse. Et par rosastegte mørbradsskiver er lagt på toppen. Hertil pommes Anna og jordskokker med kraftig mørk glace. Stor smag, tilpas krydret og serveret i en kæmpetallerken med skålformet fordybning i midten, lidt svær at spise af.

Torsken fast hvid og lidt sprød af rugmel lander hos en af medspiserne, og den roses ikke mindst for en ledsagende løg-sennepspuré .

Igen er der indtænkt matchende vine. Fisken med hundrede procent pinot noir, og svinet med hundrede procent tempranillo.

- Tempranilloen fra den spanske producent Yllera - og den bliver mere medgørlig med grisen, lovede vores tjenerinde, og det havde hun ret i. Alligevel får vi smagt så mange gange på rødvinen, at der kun er sjatter tilbage i glassene, da hovedretterne ankommer.

- På huset. Der gik lidt tid med maden...

Undskylder hun og skænker glas nr. to. Det er der stil over.

Jeg ærgrer mig over, at menukortet hvad desserter angår underspiller elementet af citrusfrugt og citronsorbet, der som fuldgyldig dessert følger med crème brûléen (ledsaget af chilensk late harvest af gewürtztraminer). I stedet får jeg fire ostehapsere og en raffineret løgkompot med vanilje. Den røgede bornholmske blåskimmelost - en specialitet - og hundrede procents malbec’en fra Argentina ligger tungt og blødt i munden.

Der er skønhedspletter på oplevelsen hos Kren Kok. men ingen alvorlige nok til at ødelægge oplevelsen af høj kulinarisk kvalitet til en pris, der er så skarp, at den hemmeliggemte restaurant sniger sig op på fem stjerner.
Restaurant Krenkok, Vestergade 75 i Odense.
Restaurant Krenkok, Vestergade 75 i Odense.
Foto: Jørgen Hansen

En madoase i midtbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce