Dang ved Brønden er det rigtige sted at få humøret i feriestemning og sanserne varmet på en regn-rusket efterårsaften

En aften, hvor turen til Faaborg i bil kun skal overstås. Hos os tre, der vil til byens torv og spise thaimad hos ”Dang ved Brønden”, er eneste kommentar: - Godt det ikke er sne, der vælter ned.

Det er så sandelig november med kulde, blæst og regn i spandevis.

Humøret stiger på ét splitsekund til varme feriegrader, da vi når trappen til det historiske borgerhjem fra 1800-tallet, hvor thailandsk kunsthåndværk sjovt nok klæder de små danske guldalderstuer. Det varer ikke længe, før man, som min gamle yogalærer sagde: ”har det som en lotus, der flyder på vandet”. Føler sig godt tilpas og forkælet hos Duangduan Hansen og hendes personale.

Menukortet har stort udvalg, om man har lyst til oksekød, fjerkræ, fisk eller skaldyr.

Mai Thai og rejeknas

Der er tre menuer, og vi vælger den midterste.

Hurtigt er vand og aperitiffen, som Thailandsturisten ville værdsætte, på bordet. En velblandet ”Mai Thai”. Lyserød af frugtjuicens lime, appelsin og ananas og med en lille snert af rom og Cointreau.

Forretten, der er tre små sprøde herligheder, serveres med et væld af farver. Den lille firkantede skål med hjemmelavet sød chili-dip suppleret med salatblade, garneret med kunststykker: Garntynde ”nøgler” af gulerod og andre rodfrugter. Den sprøde trio er en lille forårsrulle med stor smag af oksekød og grønt, en kongereje i rispapir og en indbagt tigerreje. Vi knaser om kap. Den sprøde dej og rispapiret er mesterligt dybstegt.

Vor senior ved bordet har kun bestilt en hovedret og kigger langt efter betjeningen. Ventetid, men der er også mange i restauranten.

Så kommer først et smukt aflangt fad med kylling, rygende varm fra wok. I den rød-orange sovs er ananas og et væld af mundrette stykker broccoli, agurk, gulerod, sukkerærter og babymajs. Farverne er ubeskrivelige, og syntes man om det kunstskårne i forretten, så er der her sommerfugle - skåret i ét gulerodsstykke. Så fine, som var de klippet i papir. Den fælles skål med velkogt top af jasminris mellem os suppleres med et lille bådformet bambusfad med palmeblad som serviet.

Her kommer til de resterende to den ananassødede kylling i papirtynde, møre stykker. Let foldet er kødet lagt på en bund af farvestrålende grøntsager i soyasovs med karamelkonsistens og ristede cashew-nødder. Smagsoplevelserne står i kø hjulpet på vej af kokkens sans for at afbalancere sødt og krydret med friske limeblade, citrongræs og peberfrugt.

Skålen ved siden af er aftenens ”kradser” uden at være ubehagelig for smagsløg og slimhinder. Lige så tynde og møre skiver oksekød er vendt i grønne bønner, grøn karry og røde og grønne små skiver af chili. Uhmmm! lyder det henført, mens vi skifter mellem den blide og stærke ret, og jasminrisen forsvinder fra skålen som dug for en østerlandsk sol.

Gylden frugtdrøm og is

Dessert skal vi alle tre have til en kop kaffe. Perfekt kaffe kan de også brygge hos Dang.

Desserten er den skønneste gyldne is. Vanilje får vi at vide, men der er smag af ananas-sirup. En lille top flødeskum og den stegte banan. Lige tilpas skåret, dybstegt, så den søde dej igen knaser herligt. Den dybstegte frugt har fået det glatte lag af siruplage. Den er igen smukt anrettet på et lag snehvidt kokosmel.

Vi burde ikke kunne spise dessert efter de mange retter, som har mættet mave, smagsløg, duft- og synssansen. Det kan vi, for som resten af aftenens retter er det søde punktum velsmagende og let.

Service er der til det sidste. Da regningen kommer, er det med tre små stykker chokolade, så livet også forsødes for restaurantens gæster, mens de venter på byttepenge.

Ude i den mørke, stormfulde nat vil roserne ingen ende tage. Vi er sikre på, at en aften med thailandsk fortryllelse hos Dang ved Brønden er turen værd, lige meget hvor man kommer fra på Fyn.

Restauranten har også kort med takeaway og tilbyder at lave mad til selskaber i og uden for huset.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Indretning

Samlet vurdering

Restauranten

Restauranten