Der er skønt i Provence

Kvægtorvet brillerer med en skøn menu, professionel betjening og hyggelige omgivelser både indenfor og udenfor.
Foto: Birgitte Heiberg

Der er skønt i Provence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restaurant Kvægtorvet lever op til sit ry som et køkken, der kan sit kram. Også det franske

Kvægtorvet er kendt for at være et af de gode spisesteder i Odense. En af de restauranter, man besøger, hvis man virkelig vil forkæle sine smagsløg uden at skulle smide i sparegrisen et helt år i forvejen. Da vi besøger restauranten denne fredag aften er det ikke alt, der fungerer efter hensigten, men som helhed bliver forventningerne indfriet til fulde.

- Vi skal en tur til Frankrig i aften, fortæller vores tjener, da hun stiller aftenens menukort på bordet.

Menuen skifter med fem-seks ugers mellemrum, og denne aften er der dømt fransk tema.

Fra højtalerne har Edith Piaf meldt sin ankomst, så vi er allerede i fransk stemning, da vi bestiller fire ud af de fem franske retter med tilhørende vinmenu.

På væggene hænger både barnlige og lettere groteske tegninger, der viser, at Kvægtorvet trods sin konservative indretning med hvid dug på bordene og høje sorte stole, har en sans for humor og det uhøjtidelige udtryk. Et meget raffineret miks.

Lidt for moderne fisk

Før vi får serveret forret, ryger der en frisk lille starter med kalvebrissel og artis­kok med en kraftig smag af hvidløg på bordet. Til den får vi serveret en alt for syntetisk drink: Hvidvin blandet med ferskenlikør. Den ryger hurtigt ned, men er sværere glemt.

Forretten er noget bedre, men ikke helt oppe og ringe. En slags moderne fiskesuppe, får vi at vide, da ristet havtaske og sprøde muslinger med rød peber, purløg, fennikel og kold pernodsauce lander på bordet.

Fiskene er glimrende kombineret, det sprøde med det bløde, men den kolde sauce giver retten et forkert udtryk. Som om den har stået ved et koldt vindue før servering. Hver for sig er grøntsagerne delikate, men de store stykker fennikel er for dominerende og kvæler de øvrige smagsindtryk på tallerkenen.

Hvidvinen, en Bergerac på sauvignon og Semillon, kan vi godt lide. Syrlig med lette perler og en kælen sødme. Fin til fisk.

Sværvægteren

Hovedretten er den absolutte sværvægter denne aften. En kalveryg så mør, at den forsvinder imellem tænderne. Hertil rosmarinsauce og perfekt bagte og krydrede kartofler. Den kraftige kalvepølse, der er anrettet ved siden af, er egentlig overflødig, mens de mange friske urter og de tørrede oliven giver retten et perfekt frisk pust. Det er alt andet end en tung hovedret, og det er kærkomment, når man har bestilt fire retter.

Faktisk er hver en side af tallerkenen perfekt afstemt i smag, og vi behøver slet ikke slikke tallerkenen. Vi får nemlig tilbudt en ekstra portion. Skønt!

Rødvinen til hovedretten er ligeså lækker, som den lyder. En Matras St. Emilion Cru Classé, en kraftig vin med frugtagtig eftersmag. Vores tjener brillerer med en imponerende viden om området og er hurtigt til at svare på de spørgsmål, vi har.

Det samme gør sig gældende, da fem franske oste, tre komælks- og to gedeoste, lander på bordet. De har alle en historie, som vores tjener gerne deler ud af. Dog er der ingen af dem, der rigtig skiller sig ud. Der er både lette, stærke og cremede oste, men ingen, der slår benene væk under os. Kvægtorvet bør turde mere. Overraske os lidt.

Til ostene serveres den fede, let sødlige rødvin, Cuvée Prestige Rasteau, der spiller godt sammen med osten, de syrlige oliven og de søde tyttebær.

Æbler, æbler og æbler

Da vi når til desserten, er der ikke meget plads tilbage i maven. Men det er der taget højde for.

På tallerkenen er der nemlig dømt let, men lækker æblesymfoni med en skøn dessertvin, en Chateau Laubarit Bordeaux.

Syltede calvados-æbler med vaniliecreme, karamelkage, æblesorbet og skum af æblecider er den perfekte kombination af sødt og syrligt. Skal man være krakilsk, smagte karamelkagen for meget af æg. Men det ødelægger ikke helhedsindtrykket.

Imens vi slår mave, nyder vi en god kop mokka med lidt sødt og ser tilbage på en noget nær fuldendt aften. Bestemt anbefalelsesværdig, hvis man vil forkæle sig selv lidt ud over det sædvanlige.

Der er skønt i Provence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce