Den gyldne middelvej

club sandwich Den gyldne Ovns clubsandwich er o.k., men brødet gør den til en lidt tør oplevelse.
Foto: Jørgen Hansen

Den gyldne middelvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frokost fra Den Gyldne Ovn var godkendt, men ikke oppe at ringe.

Den Gyldne Ovn

Klaregade 14

5000 Odense C

Tlf. 66 19 15 25

www.dengyldneovn.dk

Der var engang, da en bager var sådan en, der havde friskt brød om morgenen, og som altid havde åbent om søndagen. Men ak, bagerfaget har ikke længere den store tiltrækningseffekt - ikke så underligt med de arbejdstider - og derfor er det langtfra alle bagerforretninger, der selv bager. De får i stedet brødet leveret fra en 'hovedovn', og så er det i øvrigt ikke sikkert, de gider at holde åbent søndag morgen.

Den Gyldne Ovn i Klaregade (som er en kæde, der også har butikker i Kolding, Vejle, Fredericia og Silkeborg) er en af de efterhånden få bagerbutikker i Odense, der har søndagsåbent, og den har meget andet end morgenbrød at byde på.
wrap En wrap med bacon og laks mætter ikke helt en frokostsulten mave.
wrap En wrap med bacon og laks mætter ikke helt en frokostsulten mave.
Foto: Jørgen Hansen

Udvalg

Foruden et pænt udvalg af fristende kager har Den Gyldne Ovn et stort kort med sandwicher, salater, smørrebrød og nu også tortillawraps med fyld.

24timer Xtra lod sig lokke af en wrap med laks og fersken-relish (29 kroner) samt en god, gammeldags clubsandwich (46 kroner).

Wrappen står klar i køledisken i et lille papbæger, der lige nøjagtig omslutter den halve hvedetortilla, som er viklet om et tæt fyld af snittet icebergsalat, rucola, revet gulerod, rød og grøn peberfrugt, bacon og en stor skive røget laks.

Tortillaen er en smule klæbrig mod indersiden af tænderne - det er sådan noget jo - og ellers uden smag.

Den agerer kun indpakning for fyldet, der domineres af en sød ferskenchutney-lignende smag. Grøntsagerne er sprøde og friske, baconen er snarere blød, men det er kun rucolaen, som smager igennem, fordi den formår at sprede lidt velgørende pebersmag midt i al sødmen. Laksen hører til de letrøgede, og smagen går derfor fint i spænd med den søde ferskenrelish.

Alt i alt en udmærket bid mad, men heller ikke meget mere. Det er ikke meget, man får for 29 kroner, og i hvert fald i underkanten til at mætte en frokostsulten mave.
24X-sandwich er denne gang fra Den gyldne Ovn.
24X-sandwich er denne gang fra Den gyldne Ovn.
Foto: Jørgen Hansen

Blød krumme

Clubsandwichen mætter til gengæld. Den store durumbolle, der også må være iblandet lidt mørkere mel, har en sprød skorpe og en blød krumme, men den virker alligevel en smule tør efter nogle bidder. Jeg vil ellers rose, at sandwichen ikke driver af dressing - der er kun smurt et tyndt lag ikke særlig stærk karrydressing på bollens bund og top.

Derimellem ligger små stykker dåseananas, to strimler bacon, skiver af kyllingebryst, to skiver tomat og et par blade icebergsalat.

Baconen har også her svært ved at holde sig sprød, selvom den nok har fået lige rigelig stegetid. Til gengæld har kokken ikke været bange for at krydre med peber - tak for det.

Kyllingekødet er mørt og smager friskt, hvorimod tomaterne ovenpå ikke har anden smag end den smule salt, de enten er blevet tildelt af kokken eller har suget fra kødet.

Samlet set er det en o.k. sandwich, men brødet gør det til en lidt tør oplevelse at spise den. Man kunne overveje at lægge det samme fyld i en saftigere bolle.

Det største minus

Det halter en anelse i detaljerne; wrappen er domineret af den søde fersken-relish, som kvæler smagen af de fleste af de andre ingredienser, og clubsandwichen er simpelthen lavet i en for tør bolle.

Det største plus

Udvalget er stort, og priserne rimelige. Vælger du for eksempel en stor sandwich, bliver du formentlig også mæt, og så kan man jo altid slutte af med en kage ... Tre stjerner til Den Gyldne Ovn.

Den gyldne middelvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce