Bølgegang på havnen i Nyborg

Vinen og beliggen-heden fejler ikke noget, men der skal mere styr på køkkenet.
Foto: Carsten Bundgaard

Bølgegang på havnen i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et køkken på gyngende grund får hjælp af havneudsigt og en af Fyns bedste husets vine

Café Rembrandt ligger midt på havnen i Nyborg. En stor terrasse mellem restauranten og havnen indbyder til masser af kold hvidvin i de lange sommeraftner.

Desværre var der ikke sol til udendørs udskejelser denne tirsdag aften. Vinden hev i masterne og skubbede til de sammenklappede parasoller på kajen. Så vi krøb i ly i de lyse lokaler med udsigt til det livlige havnebassin.

Det skulle dog vise sig, at det ikke kun var uden for vinduerne, folk var på gyngende grund denne aften.

Druknede rejer

Vi lagde ud med en skaldyrssalat og en gang serranoskinke, da der ikke var mere oksecarpaccio. Skaldyrscocktailen var i virkeligheden en rejesalat med en enkelt krebs på toppen. Om rejerne var friske, var mere end svært at bestemme, da de sammen med de hvide dåseasparges alle som en var druknet i den hjemmerørte dressing, der smagsmæssigt lå meget tæt op ad 80'er klassikeren Thousand Island.

Serranoskinken på den anden side af bordet kom med den samme salat som skaldyrscocktailen. Her var der til gengæld ingen dressing at spore. Der blev stillet hele fire forskellige eddiker og olier på bordet, men skal der serveres salat, er det en god idé at vende den i et eller andet, inden den kommer på bordet. Et valg fra kokkens side havde været at foretrække i stedet for en impulsiv prøvesmagning ved bordet.

Brødet, der fulgte med forretterne, var ikke hjemmebagt, det var tørt i kanterne og lignede til forveksling det trekantede majsbrød fra Schulstad.
Fakta
Café Rembrandt, Havnegade 2A, 5800 Nyborg. Tlf: 65 30 32 30. www.caferembrandt.dk. Køkkenet er alle dage åbent fra kl. 12-21.

Lækker mexicansk vin

Vi havde bestilt to glas af husets vin, et rødt og et hvidt. De var begge fra Mexico og aftenens bedste oplevelse. Den røde var en Zinfandel L.A. Cetto fra Baja California. Den havde en rund og meget velafbalanceret smag af egetræ og hindbær og var god kraftig uden at være anmasende, bestemt en af de bedste husets vine, jeg har smagt i lang tid. Den hvide var en Chenin Blanc fra samme område. Den var også blød og rund i smagen, en sommervin, der ikke forsvandt i samme øjeblik, den var drukket, men efterlod en fin og fyldig smag af honning og citrus.

Vi bad om vand til og fik uden at blive spurgt en flaske Egekilde, som vi blev bonnet 29 kroner for. Frækt, og i øvrigt også mærkeligt, da vi kunne se, at de andre gæster fik postevand på bordet.

Knasende panering

På kortet var jeg blevet lovet en grillet laksesteak, men på tallerkenen lå der to stykker stegt laks, der aldrig havde været i nærheden af så meget som en rillet pande. De var blevet vendt så mange gange på stegepanden, at fisken fremstod slatten i stedet for sprød. Det var wienerschnitzlen af kalveinderlår til gengæld. Den var så hårdt stegt, at paneringen raslede af, når man skar i den. Et tørt og knasende bekendtskab, der ikke blev spist op. De brasede kartofler der fulgte med, var lavet på nye kartofler og vendt i smør på panden, de havde fint bid og smørsmag, men brasede var de ikke. Vil man servere smørstegte kartofler, så kald dem det. Så er der ingen, der forventer de knasende kanter.

Til gengæld var der bid i både den store portion ærter og de kogte nye kartofler.

Men fornemmelsen af, at det vippede lige så meget i køkkenet som ude i havnebassinet, kunne de dog ikke fjerne.

Venlig langsom tjener

Vores tjener lod vente på sig, og vi havde fornemmelsen af, at han var ny i faget. Venlig og imødekommende, men lidt for svær at komme i kontakt med, selvom kun fire borde i restauranten var besat.

Men med lidt tålmodighed lykkedes det at få bestilt desserter og kaffe. Dagens tærte, der var en æbletærte, kom flot anrettet på en jordbærsauce med en kugle vaniljeis. Tærten smagte fint, men æblesmag var der ikke meget af. Fyldet i kagen var en mild æblemos. For mild efter min smag. Nogle æblestykker havde gjort det lidt mere interessant.

Den anden dessert var en kagetallerken, hvor hele fire forskellige kager blev serveret sammen med vaniljeis og flødeskum. Kagerne var til den tørre side og uden de store smagsmæssige oplevelser.

Kaffen var til gengæld god og cremet og blev en fin afslutning på et ujævnt måltid, hvor der var mere modvind end medvind i køkkenet.

Skinner solen og holder vinden lidt igen, er Cafe Rembrandt et bud på et sted at nyde udsigten til livet i havnen sammen med et godt glas vin eller en kop kaffe. Men hvis maden skal trække folk til, skal der mere styr på skvulpene i køkkenet.

Bølgegang på havnen i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce