Klar til EM: Unge sejlere fra Nordfyn til Hornbæk

Fra på lørdag gælder det EM for Hobie Cats for de fire mandskaber fra Egensedybet. Fra venstre er det træner Mikkel Rasmussen, Peter Måhr, Olivia Bang Jakobsen, Viktor Bang Jakobsen, Mia Chandler Hansen, Magnus Måhr, Jonas Lundegaard, Frederik Måhr og Emma Chandler Hansen. Foto: Betty Rasmussen

Klar til EM: Unge sejlere fra Nordfyn til Hornbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire Hobie Cat-mandskaber fra Sejlklubben Egensedybet deltager i uge 30 i europamesterskaberne ud for Hornbæk Havn.

Otterup: Otte unge sejlere fra Sejlklubben Egensedybet bytter i en uges tid det fynske vand ud med nordsjællandske Hornbæk.

Her er de fire hold, Olivia Bang Jakobsen og Peter Måhr, Mia Chandler Hansen og Viktor Bang Jakobsen, Emma Chandler Hansen og Frederik Måhr og Magnus Måhr og Jonas Lundegaard klar, når den først sejlads ved EM i Hobie 16 skydes i gang på lørdag. Og selv om klubben ved Odense Fjord ikke hører til blandt de største, er det den klub, der har flest både med ved EM.

Deltagelsen i europamesterskabet er kulminationen på en bevidst satsning i den lille sejlklub, der begyndte med en træningstur til Gardasøen i påsken sammen med deres træner Mikkel Rasmussen.

Siden er det blevet til mange, mange timers træning og mange stævner, for eksempel var Olivia Bang Jakobsen og Peter Måhr til stævne i Tyskland i weekenden, og i sidste uge deltog de unge sejlere i klubbens stævne ved Helnæs på Vestfyn.

Så der er ikke tid til mange andre sommerferieaktiviteter end sejlads for de unge Hobie-sejlere og deres forældre, der følger med som supportere og tilskuere. Men som det ses af sejlernes efternavne, er flere af dem søskende, så det begrænser antallet af medfølgende forældre en del.

Det var et fedt socialt arrangement. Det er godt nok elitepræget på vandet, men bagefter er det meget afslappet og alle er gode venner. Og nu er det på hjemmebane, så det synes jeg også, de andre skal prøve.
Peter Måhr.

Lidt som en festival

En af EM-deltagerne, Peter Måhr, har prøvet det før. Sidste år sejlede han og makkeren Mikkel Stampe Nielsen sig til en bronzemedalje ved Ungdoms EM i Holland og senere en andenplads ved Senior DM i Skovshoved.

- Det var et fedt socialt arrangement. Det er godt nok elitepræget på vandet, men bagefter er det meget afslappet og alle er gode venner. Og nu er det på hjemmebane, så det synes jeg også, de andre skal prøve, fortæller Peter Måhr.

EM varer hele uge 30, og de nordfynske Hobie-sejlere kan se frem til syv dage på vandet med op til fem sejladser om dagen. Alt sammen dog afhængigt af, hvordan sommervinden arter sig.

Og bortset fra konkurrencerne på vandet ud for Hornbæk Havn bliver EM-oplevelsen meget som at være på festival, forventer de otte unge sejlere.

Deltagerne bor i en teltlejr på havneområdet, og alle otte nordfynske sejlere skal bo i samme telt.

I næste sæson er det planen, at Mia og Emma Chandler Hansen, Viktor Bang Jakobsen og Frederik Måhr fortsætter i Hobie-klassen, mens Olivia Bang Jakobsen og Peter Måhr vil forsøge sig i Nacra 17 og Magnus Måhr og Jonas Lundegaard i en 49er.

Men først skal alle otte teste evner på vandet i konkurrence med andre Hobie Cat-sejlere fra hele Europa.

Klar til EM: Unge sejlere fra Nordfyn til Hornbæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce