I denne uge inviterer Nyborg GIF Håndbold til håndboldskole for de 8-15-årige. De har besøg fra repræsentanter for Antibulli, der skal lære børnene at omfavne holdånden.

Nyborg: - Ved I, hvem Mikkel Hansen er, råber Louise Lyk ud i hallen.

Hun får et enstemmigt "ja!" retur fra gruppen på knap 30 børn, som hun har henvendt sig til. Børnene sidder i en rundkreds på hallens afmærkede gulv i grønne, gule, blå, orange og hvide farver. Få minutter senere lyder den dumpe, vedvarende lyd af håndbolde mod trægulvet.

Antibulli

Antibulli er et samarbejde mellem MH24 og Mary Fonden, hvor henholdsvis håndboldspilleren Mikkel Hansen og kronprinsesse Mary er frontfigurer. Baggrunden for Antibulli er, at undersøgelser har vist, at ikke alle børn trives i forenings- og idrætslivet. Samtidig er det en erkendelse af, at børnefællesskaber ikke opstår af sig selv, men kræver en aktiv indsats. Formålet med Antibulli er at skabe sammenhold og bekæmpe mobning blandt især 6-12-årige håndboldspillere.

Louise Lyk er den ene af to udsendte fra MH24. De er lige begyndt deres undervisning af børnene på Nyborg GIF's håndboldskole. MH24 er håndboldstjernen Mikkel Hansens forening mod mobning. Sammen med Mary Fonden er den ansvarlig for redskabet Antibulli, som mandag bliver praktiseret i Nyborghallerne.

Anti-mobning for alle aldre

Som den første håndboldskole i Danmark har Nyborg GIF Håndbold booket Antibulli-undervisning til børnene. Her er deltagerne alt mellem 8 og 15 år. Og børnene forstår godt, hvad de skal bruge det til. De er klar over, at holdånd er en fordel, og mobning en pestilens.

- Vi skal bruge det til at styrke fællesskabet. Så kan vi blive bedre venner. For så spiller man også bedre håndbold i kampene, siger Anna Elisabeth Bruun Nyborg på 10 år.

Og spørger man hos årgangen over, er tonerne de samme.

- Man kan jo ikke vinde en kamp uden holdånd. Hvis man bare er sure på hinanden, så kan man ikke spille sammen. Håndbold handler både om teamwork og sammenhold, og man kommer tættere på sine kammerater efter sådan noget her, siger 11-årige Victor Østergaard.

Skal styrke sammenholdet

En summen af grin og hujen fylder rummet i den store hal. 14 børn ligger på en lige linje på gulvet, mens de forsøger at bære en af deres kammerater hen over sig.

- Yes, råber børnene, da det lykkes. Instruktørerne uddeler highfives og ros.

Øvelsen er den sidste, Antibulli tager nogen af håndboldholdene igennem. Den illustrerer fint pointen med det hele; med samarbejde kan man opnå resultater. Resten af ugen står den på andre øvelser for børnene, men arrangørerne håber på, at Antibulli kommer til at påvirke klubben varigt.

- Det er en måde at give idéer til vores trænere på, men vi vil også sende et signal til vores omverden. Med det her siger vi både til spillere og forældre, at her går vi op i sammenhold og anti-mobning. Der skal være plads til alle, forklarer Karina Rhode Bjørch, der sidder i bestyrelsen hos Nyborg GIF Håndbold.

  • fyens.dk