Under Lindetræets opskrift: Oksemørbrad

Oksemørbrad med skovsyre og rødbedestøv til hovedret. Foto: Robert Wengler

Under Lindetræets opskrift: Oksemørbrad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antal kuverter: Fem personer

Ingredienser

1 - 1,5 kg oksemørbrad

750 kg rødbeder

750 g oksebryst

0,5 liter kalvefond

1,5 løg

En halv gulerod

25 g selleri

8 grene rød skovsyre

kødsnor

Smør

Lidt sherryeddike

Rødbedepulver:

100 g rødbede

1/5 vand

50 g sukker

Tilberedning

Oksebryst brunes af og brasseres med løg, gulerod og selleri, kalvefonden samt to-tre peberkorn.

Giv det fire timer i ovnen ved 150 grader. Vær opmærksom på, at ingen ovne er ens.

Oksemørbrad afpudses og bindes op.

Brunes af og steges til ca. 55 grader

To hele løg med skræl bages i ovnen, til de er helt møre - 150 grader i to timer.

Indmaden fra løget skrabes ud og blendes med smør og lidt sherryeddike. Det er fyldet til rødbedepakkerne.

En rødbede skrælles og skæres i tynde skiver til rødbedepakker.

Resten af rødbederne stikkes ud eller skæres i grove tern og koges møre i lagen fra oksebryst.

Alle rester fra rødbederne koges i rigeligt vand, så de kan blendes til puré.

Fonden koges ind til sauce.

Brystet varmes også i den tykke sauce.

De tynde rødbedeskiver blancheres kort, og der foldes en lille pakke med løgpuré.

Rødbedestøv

- kan eventuelt udelades.

Sukker og vand koges op, rødbeden skrælles og skæres i tynde skiver.

Koges op i sukkervandet og lægges på en bageplade uden vand. Rødbederne må ikke ligge oven på hinanden.

Tørres i omtrent fem timer ved 50 grader i ovnen uden blæs.

Når de er kolde og tørre, kan de blendes til fint pulver.

Anretning

Oksebryst dækkes med røde blade, puré - og rødbedepakker anrettes omkring. En skive mørbrad lægges ved siden af.

Der kan eventuelt pyntes med timian og rødbedestøv.

Saucen serveres ved siden af.

Oksemørbrad med skovsyre og rødbedestøv til hovedret. Foto: Robert Wengler
Oksemørbrad med skovsyre og rødbedestøv til hovedret. Foto: Robert Wengler

Under Lindetræets opskrift: Oksemørbrad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce