Tine K: Jul i støvede nuancer

To gange om året laver Tine Kjeldsen om på indretningen i hjemmet i Rynkeby. Hun tager nye farver ind, hvad enten det betyder nye lamper, nyt pudebetræk eller ny farve på væggen. Her i stuen har hun til dette efterår og vinter valgt en støvet grårosa farve ved navn Dusty Rose fra Jotun. Foto: Kim Rune

Tine K: Jul i støvede nuancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemme hos Tine Kjeldsen, kvinden bag brandet Tine k Home, skal der være god plads til hygge, mad og traditioner i julen. Farverne varierer, men de er altid støvede, ligesom boligindretningen er en blanding af det rå og feminine, det hårde og det bløde.

Det tog en lørdag i løbet af efteråret for Tine Kjeldsen og hendes datter Klara Emborg Fossum på 17 år at male stuen, og de nåede at blive færdige, inden de skulle i biografen klokken 19. Farven blev selvfølgelig en støvet grårosa, og selvfølgelig, fordi Tine Kjeldsens univers altid bliver holdt i støvede jordfarver. Som kvinden bag interiørvirksomheden Tine k Home er intet nemlig overladt til tilfældighederne i hjemmet lidt uden for Rynkeby. 

- Min stil er rå og feminin. De støvede jordfarver går igen, ligesom glas, træ og botanik, fortæller Tine Kjeldsen, imens hun tænder lysene på det lange spisebord.

Tine Kjeldsen
44 årStartede virksomheden Tine K Home op i 1999

Har Flagshipstore i Overgade 14, 5000 Odense C - og hovedkontor og lager i Tietgenbyen med i alt 25 ansatte plus løsarbejdere.

Flyttede fra Vedbæk til Rynkeby for 13 år siden. 

Bor her med sin mand Jacob, deres tre børn Klara på 17 år, Tilde på 15 år, Konrad på 11 år samt den engelske bulldog Bell og de to kanariefugle Orla og Skipper. 

Se mere på: www.tinekhome.com

Hurra for Panduro

Hun har to kasser med julepynt, hun tager ned fra loftet hvert år. Det er hovedsageligt julepynt lavet af hendes børn, men ellers er hun godt til at få ryddet ud og sorteret, så der også er plads til noget nyt. 

- Juleaften holder vi hjemme med familien fra både min egen og min mands side. Vi plejer at være alt fra seks til 18 gæster omkring bordet, siger Tine Kjeldsen og åbner karlekammerskabet i et hjørne af stuen. 

- Jeg kalder det herinde i skabet for Shanes verden. Hurra for Panduro, lyder det muntert derindefra, idet den kreative direktør dukker smilende frem med nogle glasstjerner magen til dem, hun har brugt i guirlanderne på de franske døre ud til udestuen.

Med et smukt bånd og en tush bliver de pludselig til dekorative bordkort og kan ifølge Tine Kjeldsen let tørres af med en klud, når festen er slut, og genbruges året efter. Det gør hun selv.

- I julen hos os skal der være plads til hygge, mad og traditioner, siger hun og tager en bid af de nybagte juleboller med marcipan.

Pænt flow

Tine Kjeldsen går tilbage til det opdækkede spisebord oplyst af tre klare lamper fra hendes egen kollektion. Foruden de levende lys på bordet har hun beskåret små, passende grene af juleroser og fyr og omhyggeligt lagt dem i midten sammen med julekugler og facetglas med hyacinter og glimmer på. 

- Det er en tradition for mig - med hyacinter, glimmer og facetglas. Man kan også bruge glassene til fyrfadslys, og så er de en skøn værtindegave. Mange vælger at sætte dem sammen to og to på et langt spisebord, men læg mærke til, at jeg har forskudt dem lidt fra hinanden. Det skaber en harmoni og et pænere flow, synes jeg.

For Tine Kjeldsen selv er der også et godt flow i livet. Arbejdsmæssigt er hun lige blevet færdig med kommende sommerkatalog og er i fuld gang med kataloget for efteråret 2018. Hun er lige hjemvendt fra Marokko, hvor hun finder både inspiration og interiør. Og så er Tine k Home en hel del større i udlandet end i Danmark med agenter i hele Europa og forhandlere rundt om i verden. 

Tine Kjeldsen har, siden hun var 10 år gammel, boet i Charlottenlund på Sjælland. For 13 år siden boede familien i Vedbæk på Sjælland og havde firmaet i Frihavnen. Men drømmen om at bo på landet trak i dem alle, og da nogle venner i Kerteminde tippede dem om det klassiske hus i Rynkeby, var de solgt. 

- Vi skulle starte helt forfra og renoverede huset i et halvt år, inden vi flyttede hertil, mindes Tine Kjeldsen og beder Konrad om at gå tur med den engelske bulldog Bell, der ikke virker helt med på den ide og sætter sig i stedet på halen. Den har det nu også godt på sine store puder i spisestuen tæt på brændeovnen og det flot opdækkede julebord - holdt i de støvede nuancer.

Tine K: Jul i støvede nuancer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce