Revne i vandtank

Den defekte vandtank. Foto: Ruth Nielsen

Revne i vandtank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

? Hej Kjeld Bjerre - jeg har fulgt dine gode råd og håber, du også har et til mit problem.

Vi har en vandbeholder i kraftigt plastik, hvorfra der desværre siver vand ud. Der er en revne, som ser temmelig uskyldig ud, men jeg tror, det er derfra vandet siver. Aftapningshanen ser ikke ud til at være utæt. Jeg vedhæfter et billede.

Mine spørgsmål er:

1 - hvad jeg kan tætne den med

2 - skal det være både ind- og udvendigt - og

3 - skal der evt. sættes et stykke plastik henover revnen - (noget fra en eddikedunk eller lignende).

Venlig hilsen og forhåbentlig en tør sommer

Ruth Nielsen 

! Hej Ruth - som det vil være fremgået, har jeg og fruen tilbragt ferien i Holland, hvor det ellers godt kan regne, men det gjorde det bare ikke: Medens rygtet siger, at sommeren har været lige til at græde over i Danmark, har vi haft fint, tørt og varmt vejr i det nederlandske - æv-bæv!

Jeg går ud fra, at den tank af plastic, som du taler om, er en såkaldt palletank. De stammer fra industrien og landbruget - de er praktiske og særdeles udbredt, da de kan købes for små penge, fordi de oftest kun benyttes én gang til deres oprindelige formål - ingen returemballage her!

Og de er ellers ganske solide. Men hvis de revner, er de til gengæld ikke lette at reparere, så jeg vil anbefale dig at overveje, om det ikke bedst kan betale sig at smide den ud og anskaffe en "ny"?

Men den KAN faktisk repareres, og det skal gøres nogenlunde, som du selv antyder: Skær to styk plader af passende størrelse ud - det kan være aluminium, akryl eller noget andet stift og stærkt - monter dem over hullet og revnen (du har selvfølgelig fjernet hanen) med rigelige mængder silikone. Overfladerne skal være helt fedtfri og tørre, og du kan med fordel slibe dem lidt ru med groft sandpapir. De to lapper presses sammen imod hinanden med popnitter i en afstand af måske 3-4 cm.

Og til slut borer du et nyt hul til hanen - med en hulsav.

Det lyder måske lidt møjsommeligt, men da reparationen under alle omstændigheder tager noget tid, kan det bedst betale sig at gøre det ordentligt i første hug.

Venlig hilsen

Kjeld Bjerre

 

Revne i vandtank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce