Monkey bread er amerikansk kagedej i mindre stykker, hvor man hælder en slags topping a la brunsviger over og bager dejen. Derefter bryder man dejen i mindre stykker.

Jeg så billederne på Pinterest og syntes, det så meget sjovt ud. I USA køber man jo kagedejen færdig, men jeg har lavet min egen og kommer den i muffinforme eller ramekiner. Det er små glaserede keramikskåle, hvor der opnås en høj temperatur, når de bliver sat i ovnen.

1/2 l vand

25 g gær

12 dl hvedemel

100 g blødt smør

2 tsk. salt

50-100 g smeltet smør

1 dl rørsukker

1 spsk. kanel

Opløs gæren i lunken vand. Bland resten af ingredienserne i vandet og ælt dejen, indtil den er elastisk.

Lad dejen hæve minimum 30 minutter eller til næste dag i køleskabet. Ælt dejen i gennem og skær den ud i cirka 48 små boller.

Dryp eller pensl hver bolle med smør og rul i kanelsukker.

Placer fire-seks små boller i en smurt ramekin eller i en muffinform og bag i ovnen i cirka 25 minutter.

Ovne kan være meget forskellige, så hold øje.

Tip

Hvis du vil lave en mere original opskrift, kan du smelte smør, brun farin og kanel og hælde massen over de små dejstykker i muffinformen.

Af Inge Skovdal, livsstil@jfmedier.dk

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.