Opgradér Ikea-køkkenet: - Godt design behøver ikke være sindssygt dyrt

Christina Meyer Bengtssons køkken trækker tendenser fra møbeldesign ud i køkkenet. Der er referencer til art deco, og de støvede farver kombineret med messing er en sammensætning, man ser i mange stuer eller soveværelser. Men nu også i køkkenet. Foto: Reform

Opgradér Ikea-køkkenet: - Godt design behøver ikke være sindssygt dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reform får nogle af verdens bedste designere til at tegne køkkener, der transformerer Ikeas samlesæt til æstetiske, håndværksmæssige oplevelser. Christina Meyer Bengtsson har skabt et eklektisk, art deco-inspireret køkken, der er det feminine indslag i Reforms portefølje.

Hvid er uden sammenligning den mest populære farve til danske køkkener. Den er det ufarlige valg. Det, man aldrig fortryder, og derfor det, som de fleste tager, når de investerer ti- eller hundredtusinder af kroner i nyt køkken. Men ufarligheden kan også blive karakterløs. Og et køkken må gerne have karakter, mener designer Christina Meyer Bengtsson, der har designet et alt andet end hvidt køkken for Reform.

- Det er anderledes at betragte et køkken som et element i hjemmet, der gerne må tiltrække sig mere opmærksomhed ved, at man sammensætter forskellige materialer og farver, siger Christina Meyer Bengtsson.

Flader af støvet rosa og to slags grå kombinerer hun med messing og rammer den ekletiske sammensætning ind i en sort bordplade og ditto sidebeklædning. Farverne understreger hendes forsøg på at skabe et køkkendesign, der både er luksuriøst, feminint og personligt: Man kan sammensætte farverne, som man vil.

Christina Meyer Bengtsson har arbejdet 20 år som selvstændig designer. Hun har indrettet michelinrestauranter og designet kogebøger for sin mand iværksætter og kok Claus Meyer. Og nu har hun designet et af Reforms ni køkkener, der hver især er opkaldt efter designeren eller arkitekten bag. BIG for Bjarke Ingels Group, Norm og Henning Larsen Architects var de første tre til samlingen af anerkendte danske designere.

Christina Meyer Bengtsson
53 år.

Er uddannet grafisk designer fra Det Kongelige Danske Kunstakademie skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK).

Her arbejdet som selvstændig designer siden afgangen fra KADK i 1996. I dag med firmaet Heartwork Design, der har base i København og New York. Hun har blandt andet indrettet michelinrestauranter og været ansvarlig for layout af Claus Meyers kogebøger og produkter.

Er gift med Claus Meyer. De har sammen tre piger. Christina Meyer Bengtsson har desuden en søn fra et tidligere forhold.

Salget af Reform-køkkenet, hun har designet, støtter Brownsville Community Culinary Center - et velgørenhedsprojekt, Claus Meyer har startet i New York.

En demokratisk pris

På trods af de prominente navne og de eksklusive materialevalg som låger af rå messing, er Reforms berettigelse og grundidé, at de sælger add on til Ikea-køkkener. Altså design- og snedkerdetaljer til et rimeligt budget.

- Køkkenindkøb har altid været lidt kedeligt, hvis man ikke er rig. Men godt design behøver ikke være sindssygt dyrt. Før os fandtes der ikke noget in-between, altså mellem det rigtig dyre, snedkerlavede køkken og det billige. Det er altså ikke specielt sexet at gå i Svane eller HTH. Vi ville lave noget, hvor designsprog og kvalitet blev kombineret med et lavere budget, fortæller Jeppe Christensen, direktør i Reform.

Og det har de gjort ved at udvikle et koncept, hvor man køber sine køkkenkabinetter i Ikea, og bestiller låger, sidebeklædning og bordplade hos Reform. På den måde klæder man sit Ikea-køkken i fine gevandter.

- Jeg synes, at det er en superløsning, for dem der gerne vil have et unikt og lækkert design til en demokratisk pris, siger Christina Meyer Bengtsson om konceptet.

Om Reform
I slutningen af 2014 lancerede Reform den nyskabende idé at sælge designede låger, sokler, sidebeklædning, bordplader til Ikea-køkkener. Nu sælger de i mere end 35 lande.

Reform har hovedkontor i København og showroom samme sted. I år åbner de showroom i Berlin, New York og Aarhus. Det sidste sker 1. marts.

Der er ni design i Reforms portefølje, og forskellige muligheder for farver og bordplader. Alle design er skabt, så de kan tilføjes til Ikea-kabinetter fra serierne Metod og Faktum. Man kan også få redesignet skabe i Pax-serien eller Godmorgon-badeværelsesmøbler.

Til et lille køkken i designet Basis vil Ikea-delen, kabinetter og skuffer, koste 4.750 kroner og Reform-dele bestående af fronter, sidebeklædning og sokler 12.760 kroner. Dertil kommer vask, armaturer og bordplade.

Se flere priseksempler og muligheder på reformcph.com.

Opgradér Ikea-køkkenet: - Godt design behøver ikke være sindssygt dyrt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce