Nyt om streaming

Forfatteren Jens Lapidus står selv bag seriefortsættelsen til sin ?Snabba cash?-trilogi. Foto: Flora Lapidus

Nyt om streaming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Streaming: Nye tal viser, at danskernes flugt fra tv-pakker til streaming langtfra er slut, Netflix er på vej med en serie baseret på Jens Lapidus' "Snabba cash"-trilogi, og den danske serie "The Rain" får en tredje og sidste sæson

Danskernes flugt fra tv-pakker til streaming vil fortsætte Over 150.000 danskere har siden 2013 opsagt deres tv-pakker. Og ifølge en ny stor mediaanalyse fra PwC får YouSee, Stofa og alle de andre endnu mere ondt i omsætningen i de kommende år. Ifølge analysen kommer traditionelle tv-udbydere til at miste en tredjedel af deres omsætning frem mod 2023, skriver Finans.

En del af faldet skyldes, at DR får færre licensmidler efter den seneste medieaftale, men tv-udbyderne kommer også til at miste omsætning på, at endnu flere danskere vil droppe deres tv-pakker til fordel for streaming.

- Streaming-effekten tager større markedsandele end ventet, og de traditionelle tv-udbydere får ikke fat i den unge generation, siger Leif Ulbæk Jensen, der er partner i PwC, til Finans.

Ifølge PwC's fremskrivning vil streamingmarkedet vokse med 12 procent om året frem mod 2023. I samme periode vil det traditionelle tv-marked skrumpe med knap ti procent. Kilde: Finans.dk - "Snabba Cash"-trilogien får en fortsættelse på Netflix Den tidligere svenske forsvarsadvokat Jens Lapidus fik i 2006 et brag af et forfattergennembrud med romanen "Snabba cash", der fik den lakoniske danske titel "Cash". I romanen, og dens to efterfølgere, trak Lapidus på sine erfaringer som forsvarsadvokat for Sveriges mest hårdkogte forbrydere og skabte dermed nogle af 00'ernes bedst sælgende svenske bøger. "Snabba cash"-trilogien blev også filmatiseret i 2010, 2012 og 2013.

Nu får trilogien så en fortsættelse i form af en Netflix-serie på seks afsnit. Jens Lapidus har allieret sig med manuskriptforfatteren Oskar Söderlund om at skrive en historie, der foregår 10 år efter de begivenheder, der udspillede sig i bøgerne og filmtrilogien. Serien vil udspille sig i et miljø, hvor iværksættere og kriminelle kolliderer i en hensynsløs jagt på hurtige penge.

- Jeg har ventet på en mulighed for at fortsætte "Snabba Cash". Historierne er stadig episke, og de viser også vores tid i et ufiltreret lys. Det bliver fantastisk, siger Jens Lapidus i en pressemeddelelse.

Optagelserne til serien begynder næste år. - Den dødbringende regn falder for tredje og sidste gang Den danske Netflix-serie "The Rain" blev ikke ligefrem modtaget med åbne arme af de danske anmeldere. Ikke desto mindre har 30 millioner, især unge, Netflix-brugere over hele verden fulgt med i serien, og det gør "The Rain" til Netflix' mest sete ikkeengelsksprogede egenproduktion. I midten af maj havde seriens anden sæson premiere, og nu har Netflix meddelt, at der er udsigt til dødbringende regn igen næste år. Tredje sæson af "The Rain" bliver imidlertid også den sidste.

- Vi har altid set det som en historie over tre sæsoner og sigter efter at give karaktererne i serien en intens rejse i vores sidste sæson, samtidig med at vi vil give seerne den store finale, de fortjener, og som vi altid har villet fortælle, siger seriens producer Christian Potalivo og forfatter Jannik Tai Mosholt i en pressemeddelelse.

Tredje og sidste sæson af "The Rain" bliver på seks afsnit og får premiere på Netflix i 2020.

Vejrudsigten lover dødbringende regn igen i 2020 - for sidste gang. Her Mikkel Bo Følsgaard i anden sæson af ?The Rain?. Foto: Per Arnesen/Netflix
Vejrudsigten lover dødbringende regn igen i 2020 - for sidste gang. Her Mikkel Bo Følsgaard i anden sæson af ?The Rain?. Foto: Per Arnesen/Netflix

Nyt om streaming

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce