Nogle gange kan man være heldig. I denne uge bestod mit held i at få hvide asparges med rejer to aftener i træk. Først i selskab med brunet smør og aftenen efter med mousselinesauce. Jeg er en af dem, der gerne kører det halve af Fyn rundt for at få fat i hvide asparges. Og favoritstedet ligger lige ved foden af Svanninge Bakker, hvor en flere meter høj hvid asparges oppe ved vejen leder kunderne ned ad markvejen til gården. Andre kæmper så med at holde øjnene på vejen ved synet af den falloslignende tingest, der nok ville rødme af skam, hvis den blev kaldt en skulptur.

I det hele taget ser jeg hvert år frem til foråret, hvor stenbiderrognen, mens vinteren endnu ikke helt har sluppet sit greb, varsler, at nu er årshjulet for sæsonvarer, som i nogle tilfælde kun er her i få uger, i gang med et nyt heat.

Heldigvis er det ikke alle sæsonvarer, man skal ud at jage. Nogle vælter op af jorden lige ved ens terrasse. For over 10 år siden plantede jeg som nybagt haveejer to rabarberplanter med den tanke, at jeg året efter skulle høste de første pinkfarvede stilke og omhyggeligt lægge et låg af mørdej over dem, inden de kom i ovnen. Jeg behøvede ikke engang at vente et år, for de var klar nogle måneder senere.

Siden da har de to planter i ly af de grønne kæmpeblade leveret mange meter stilke hver eneste sæson, og jo mere man tager, jo mere groglade bliver de. Jeg synes, det er svært at få dem brugt. Det er alligevel begrænset, hvor meget rabarbertærte og rabarberdessert bestående af rabarberkompot, hakket hvid chokolade og flødeskum, man kan spise. Men nu har jeg fået nye opskrifter i denne uge af de to faste skribenter Inge Skovdal, der laver rabarberchutney, og Birgitte Hasholt, der er gået direkte til desserten og byder på marengsreder med rabarber.

Det bliver et godt år, kan jeg mærke.

 

 

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.