Mellemstationen, der endte med at blive perfekt

Køkkenøen er bygget af rester fra det kælderkøkken, parret pillede ned, da de lagde de to lejligheder sammen. Køkkenet er -sammen med børneværelserne - husets samlingssted, hvor familien af og til spiser morgenmad og frokost. Aftensmaden er til gengæld altid i spisestuen. Foto: Michael Bager

Mellemstationen, der endte med at blive perfekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det begyndte som en form for kollektiv med Marie-Louise Sandbergs mor i den ene lejlighed, hendes faster i den anden og hende selv og hendes kæreste øverst oppe. Men da familien voksede, steg behovet for plads, og så lagde Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen kælder- og stuelejlighed sammen, så de fik 250 istandsatte kvadratmeter i Munkebjergkvarteret i Odense, mens mormor rykkede en etage op. Nu er planerne om at købe hus skrinlagt, for det, der begyndte som en mellemstation, har vist sig at være perfekt.

Historien om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen kunne både begynde i Moskva og med Mickey Mouse.

Under en seng i en plejefamilie i Colombia eller med en glødende interesse for kunst.

Den kunne også begynde med en positiv graviditetstest og en opringning til Schweiz.

Uanset hvor man begynder historien, ender den imidlertid i Munkebjergkvarteret i Odense, hvor parret sammen med deres to drenge har mere end 250 gennemført lækre kvadratmeter at boltre sig på. Et hjem, der er spækket med gennemtænkte detaljer som billedramme om tv'et, indbygget bogreol, akustiklofter, der fremhæver husets gamle rosetter, og et badeværelse med walk-in-closet og nedsænket badekar, hvor selv hunden kan få en dukkert.

- Kunsten og det æstetiske med indretning har for mig altid gået hånd i hånd, siger Marie-Louise Sandberg.

I november 2017 åbnede hun sit eget galleri i Ny Vestergade i Odense, og passionen for kunst er tydelig. Overalt i huset er der værker, og Marie-Louise Sandberg kender historien om kunstnerne bag. Om Lars J. Falkenbergs inspiration fra havet og sandet, Frodo Mikkelsens genbrug af hængefoldere fra New York og Betty Cristine Fogs fotocollager fra forskellige steder i verden.

Selv har hun allerede set en stor del af den.

Om familien
Marie-Louise Sandberg, 31, er uddannet markedsføringsøkonom og mangler kun sin hovedopgave i at have en HD i Marketing Management. Har tidligere arbejdet med brands som Stimorol, V6 og Halls. Hun har også undervist på Syddansk Erhvervsskole, men i november 2017 åbnede hun Galleri Sandberg i Odense C.Casper Christensen, 36, er oprindeligt håndværker, men efter en arbejdsulykke blev det for fysisk krævende. Derfor arbejder han nu som turbinetekniker i vindindustrien. Han rejser meget og er skiftevis væk 14 dage og hjemme 14 dage. I sin fritid er han dj, og tidligere var han også danser og har blandt andet optrådt sammen med Dr. Alban og Safri Duo.

Sammen har de drengene Sylvester, 6, og Vincent, 3.

Læs mere på www.gallerisandberg.dk.
Parrets store interesse for kunst er tydelig. Det blå maleri over sofaen er lavet af Indigo Richards. Foto: Michael Bager
Parrets store interesse for kunst er tydelig. Det blå maleri over sofaen er lavet af Indigo Richards. Foto: Michael Bager

Kom hjem til Danmark

Marie-Louise Sandberg er vokset op i Odense hos sin mor, mens hendes far boede først 10 år i Rusland og senere i Østrig og Schweiz, hvor han arbejdede.

- Jeg boede fire måneder i Moskva, men det brød jeg mig ikke om. Men jeg har været sammen med min far i alle ferier, og jeg har tit været med ham på forretningsrejser, for han havde svært ved at tage fri. I weekenderne prøvede han dog at holde fri, og så tog vi på museer, i operaen eller til udstillinger. Vi var meget kulturelle, fortæller Marie-Louise Sandberg.

Da hun ventede sin ældste søn, Sylvester, måtte hun fortælle sin far det over telefonen, fordi de af gode grunde ikke så hinanden til hverdag på grund af afstanden.

- På det tidspunkt var han lige blevet skilt fra sin daværende kone, og de havde solgt deres kapitalfond, og han skulle finde ud af, hvad han så skulle. Da jeg fortalte, at jeg var gravid, ville han prøve at bo i Danmark, fortæller Marie-Louise Sandberg.

Hun og Casper Christensen boede da i et tilsvarende hus opdelt i lejligheder længere nede ad vejen, og da deres nuværende ejendom kom til salg, var det hendes far, der foreslog, at de købte den og renoverede den.

I første omgang flyttede Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen ind i en fed lejlighed med skråvægge på 2. sal. Tanken var, at de en dag skulle videre til et hus i Hunderupkvarteret.

Men dels var priserne høje, dels kunne parret se, at det næppe ville blive en god løsning at skulle gå og istandsætte og vedligeholde et gammelt hus løbende. Som turbinetekniker i vindindustrien rejser Casper Christensen en del. Han er ude 14 dage og hjemme 14 dage, og Marie-Louise Sandberg havde ikke lyst til at skulle stå for al vedligehold de uger, han er væk. Og når han er hjemme, vil de også hellere bruge tiden på sjovere ting end vedligeholdelsesprojekter.

I forbindelse med badeværelset har parret lavet stort walk-in-closet blandt andet med den detalje, at væggen mellem de to rum er bygget op af Ikea-låger med LED-lys bagved. Gennem bryggerset bagtil er der udgang til haven. Foto: Michael Bager
I forbindelse med badeværelset har parret lavet stort walk-in-closet blandt andet med den detalje, at væggen mellem de to rum er bygget op af Ikea-låger med LED-lys bagved. Gennem bryggerset bagtil er der udgang til haven. Foto: Michael Bager

Lagde lejligheder sammen

Marie-Louise Sandberg drømte dengang om en patriciervilla, men da hendes far foreslog, at de i stedet lagde to lejligheder i huset sammen, til de fandt ud af, om de ville videre, var de med det samme med på idéen.

- Min faster havde købt hus, og min mor, der dengang boede i stuen, kunne heldigvis godt se idéen i, at vi fik 250 kvadratmeter, at børnene kunne løbe lige ud i haven, og at hun boede ovenover. Selv om vi har au pair, er det et stort privilegium, at de også har deres mormor. Især Vincent tøffer hele tiden derop, ser Netflix med dyne i sofaen og spiser is, smiler Marie-Louise Sandberg.

Først blev hoveddøren flyttet længere ud i trappeopgangen, så nedgangen til kælderen blev en del af boligens hall.

Derefter sløjfede parret køkkenet i kælderen og genbrugte en del af elementerne til en kogeø i stueetagens rummelige køkken. Derefter lavede de om på rumfordelingen, så køkken og spisestue nu går ud i et med en stor, firkantet åbning imellem, mens de tidligere værelser er lavet til henholdsvis tv-stue og hyggekrog med indbygget bogreol og rum til fordybelse.

I kælderen er der lavet praktisk bryggers med udgang til haven, stort walk-in-closet, børneværelser, soveværelse og stort badeværelse med en nedsænket bruseniche, der kan fyldes med vand og bruges som badekar.

- Den mindste havde på et tidspunkt en båd, han kunne sejle rundt i, men så kom hunden og ødelagde den, griner Casper Christensen.

Som tidligere håndværker har han sammen med en kammerat både fået mange af idéerne og ført dem ud i livet. For eksempel har de brugt skabslåger fra Ikea til at bygge en væg af, og inde bagved har de hængt LED-pærer, der kan skifte farve, op på kroge.

I badeværelset kunne de ikke finde et spejl, der passede i størrelsen. I stedet fik de et rammet ind, inspireret af Marie-Louise Sandbergs hverdag som galleriejer. Radiatorskjulerne har de også selv fået lavet, og det samme med en døråbning, der af hensyn til lys og lyd er blevet lukket med en dekorativ glaslåge lavet af en smed til at erstatte den almindelige dør, som sad der tidligere.

Fra badeværelset er der adgang til det store walk-in-closet, og brusekabinen er nedsænket, så den også kan bruges som badekar. Foto: Michael Bager
Fra badeværelset er der adgang til det store walk-in-closet, og brusekabinen er nedsænket, så den også kan bruges som badekar. Foto: Michael Bager

Samlingssted for drengene

I hverdagen er det kogeøen og det lyse køkken, der er husets samlingssted. Det er der, familien spiser morgenmad og frokost, mens aftensmaden altid kommer på bordet i fine skåle på langbordet i spisestuen. Ellers bliver tiden ofte brugt på børneværelserne, hvor drengene kan fordybe sig i leg, mens de voksne kan nørkle med deres ting.

I haven er hegnet ind til naboen blevet torpederet af et par kåde drenge i leg. I alt bor der otte drenge i de to huse ved siden af hinanden, og de ender tit med at lege sammen hjemme hos Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen.

- Vi har hurtigt fem-seks børn her, og så er der rigtigt meget gang i den, siger de.

Derfor sætter de også stor pris på de akustiklofter, de hurtigt prioriterede at sætte op i køkken og spisestue, selv om det var med blødende hjerte, at Marie-Louise Sandberg så det gå ud over en del af lejlighedens gamle stuk.

Rosetterne i midten kunne hun dog ikke bære at se forsvinde, og Casper Christensen lovede en løsning. Det endte med, at han brugte en særlig slags skum, som han kendte fra lydstudier, og åbnede op i midten omkring de gamle dekorationer. Samtidig blev der sat lys i lofterne, så ejendommens oprindelige udsmykning nærmest bliver fremhævet.

Casper Christensens glødende passion for Mickey Mouse slår også igennem på børneværelserne. Foto: Michael Bager
Casper Christensens glødende passion for Mickey Mouse slår også igennem på børneværelserne. Foto: Michael Bager

Den genkendelige mus

Det samme gør Marie-Louise Sandbergs samling af Royal Copenhagens blå Mega Mussel-stel, som står synligt fremme i den grå vitrine. Et møbel, der risikerer at ryge ud igen, for Casper Christensen har aldrig været vild med den.

Det samme gælder i øvrigt stellet.

Han rykker en køkkenskuffe ud og rækker en tallerken frem.

- Jeg har jo mit eget stel, siger han om tallerkenen med Mickey Mouse i midten.

Et stel, han har købt i USA, og Disney-figuren går igen i indretningen. Fra kunst på væggen til Swarovski-figurer på hylden i bogreolen og en historie, der begynder i Colombia.

- Jeg er adopteret og kom til Danmark, to måneder før jeg fyldte fem år. Når jeg var sur eller ked af det, så jeg tit en gammel Mickey-film, og jeg kunne huske, at jeg også kendte Mickey Mouse fra Colombia. Går man i dybden med ham, er han ikke specielt flink. Han kunne aldrig selv finde på at lave en fejl, selv om han gør det hele tiden, men jeg har altid godt kunnet lide ham og samlet ham i stor stil, fortæller Casper Christensen.

Han ved ikke, hvorfor hans biologiske forældre ikke kunne have ham, men han har fået at vide, at han blev afleveret på et børnehjem af sin dengang 10-årige søster. Senere kom han i plejefamilie, hvor han var alene hjemme, fra han var tre år, og hvor han enten kravlede ud på taget eller gemte sig under sengen, når der var øretæver i luften. Senere blev han afvist af både en norsk og canadisk familie, som syntes, han var for gammel, inden han landede i snevejr i Kastrup og voksede op nær Assens, hvor det at kunne drikke ubegrænsede mængder mælk var en ting, der imponerede ham voldsomt.

Siden har han samlet på Mickey Mouse-effekter, og flere år til jul har Marie-Louise Sandberg foræret ham en Swarovski-udgave af tegneserie-musen.

Kælderen er gravet ud, så der er 2,40 meter til loftet, og familien har soveværelse og børneværelser tæt på hinanden. Foto: Michael Bager
Kælderen er gravet ud, så der er 2,40 meter til loftet, og familien har soveværelse og børneværelser tæt på hinanden. Foto: Michael Bager

Har forskellig stil

Andre gange pakker hun effekter væk.

I det hele taget har parret måttet gå meget på kompromis i forsøget på at ramme et udtryk, de begge kunne trives i og synes om.

- Vi er meget forskellige i stil. Jeg kan godt finde på at kaste 40 milliarder forskellige ting sammen, mens Casper gerne vil have det mere enkelt og stilrent. Jeg har måttet styre mig lidt, og du har måttet give dig lidt, siger Marie-Louise Sandberg til sin mand.

For eksempel har han skilt sig af med en række af sine stilrene møbler i stål og læder, mens hendes nistrede sofa også er skiftet ud.

Til gengæld har hun fået plads til sin stribede Mamma Chair med skamlen, der hænger sammen med den rummelige lænestol.

- Jeg elsker møbler, der er bløde og runde, men jeg har også tendens til at proppe for meget forskelligt sammen. Jeg kan godt se det nogle gange, og min mor er på samme hold som Casper. Nogle gange kommer hun som en tornado og fjerner alt muligt, jeg har fået sat i krogene. Så kan jeg godt se, at min mor her været her, og at det ser godt ud, siger Marie-Louise Sandberg.

Hun ser sin mor flygtigt hver dag, og de går ture med hundene sammen, men begge har også lange og travle hverdage.

Derfor er planerne om at rykke i eget hus også skrinlagt.

- Jeg er i hvert fald blevet glad for, at vi ikke skal gå og lave noget hele tiden. Det er et godt kompromis, som passer godt til vores travle hverdag. Der er altid noget, der skal laves i gamle huse, men her har vi nærmest skiftet alt, og vi kan gå til både skolen og til galleriet, siger Marie-Louise Sandberg.

Den runde drejestol fungerer glimrende som afskærmning, hvis ikke ligefrem hule, når man har brug for en stille stund med en iPad. Ellers er der ofte knald på i drengeværelserne, hvor der ofte er kammerater på besøg. Foto: Michael Bager
Den runde drejestol fungerer glimrende som afskærmning, hvis ikke ligefrem hule, når man har brug for en stille stund med en iPad. Ellers er der ofte knald på i drengeværelserne, hvor der ofte er kammerater på besøg. Foto: Michael Bager
Ved at rykke hoveddøren en tak længere ud, fik familien integreret nedgangen til kælderdelen i hall'en. Foto: Michael Bager
Ved at rykke hoveddøren en tak længere ud, fik familien integreret nedgangen til kælderdelen i hall'en. Foto: Michael Bager
I stedet for en traditionel dør til spisestuen til højre valgte familien at få en smed til at lave en glasløsning, som giver mere lys men dæmper lyden. Sommerfugle-maleriet på væggen er en gave fra kunstneren Kjeld Ulrich, loftslampen designet af Verner Panton og de forsølvede dødningehoveder lavet af Frodo Mikkelsen. Træskulpturen til højre er lavet af Niels Erik H. V. Øhlenschlæger. Foto: Michael Bager
I stedet for en traditionel dør til spisestuen til højre valgte familien at få en smed til at lave en glasløsning, som giver mere lys men dæmper lyden. Sommerfugle-maleriet på væggen er en gave fra kunstneren Kjeld Ulrich, loftslampen designet af Verner Panton og de forsølvede dødningehoveder lavet af Frodo Mikkelsen. Træskulpturen til højre er lavet af Niels Erik H. V. Øhlenschlæger. Foto: Michael Bager
Casper Christensen faldt for den røde, tintin-agtige skraldespand på en messe i Frankfurt, og det lykkedes ham at få en dansk distributør til at bestille den hjem til ham. Foto: Michael Bager
Casper Christensen faldt for den røde, tintin-agtige skraldespand på en messe i Frankfurt, og det lykkedes ham at få en dansk distributør til at bestille den hjem til ham. Foto: Michael Bager

    Marie-Louise Sandberg er vild med stolen Mamma Chair, som er placeret i husets ene stue, hvor den indbyggede bogreol indbyder til en rolig læsestund. Foto: Michael Bager
Marie-Louise Sandberg er vild med stolen Mamma Chair, som er placeret i husets ene stue, hvor den indbyggede bogreol indbyder til en rolig læsestund. Foto: Michael Bager

    Marie-Louise Sandberg er vild med stolen Mamma Chair, som er placeret i husets ene stue, hvor den indbyggede bogreol indbyder til en rolig læsestund. Foto: Michael Bager
Marie-Louise Sandberg er vild med stolen Mamma Chair, som er placeret i husets ene stue, hvor den indbyggede bogreol indbyder til en rolig læsestund. Foto: Michael Bager

    Drengenes værelser er indrettet med masser af bamser. Foto: Michael Bager
Drengenes værelser er indrettet med masser af bamser. Foto: Michael Bager

    Parret har fået en tømrer til at lave rustikke hylder af brugt havnetræ som for eksempel her på badeværelset. Foto: Michael Bager
Parret har fået en tømrer til at lave rustikke hylder af brugt havnetræ som for eksempel her på badeværelset. Foto: Michael Bager

    Væggen mellem badeværelse og walk-in-closet er bygget op af Ikea-låger med LED-lys bagved. Det var ikke bare en anderledes løsning men også den hurtigste. Foto: Michael Bager
Væggen mellem badeværelse og walk-in-closet er bygget op af Ikea-låger med LED-lys bagved. Det var ikke bare en anderledes løsning men også den hurtigste. Foto: Michael Bager

    - Frodo Mikkelsens filosofi om verden er, at vi alle skal dø, og det sidste, der er tilbage af os, er kraniet. Ligegyldigt hvor elendigt, dit liv har været, synes han, at kranier smiler en smule. Det skal man huske: Vi dør alle med et smil, siger Casper Christensen om et af parrets værker. Foto: Michael Bager
- Frodo Mikkelsens filosofi om verden er, at vi alle skal dø, og det sidste, der er tilbage af os, er kraniet. Ligegyldigt hvor elendigt, dit liv har været, synes han, at kranier smiler en smule. Det skal man huske: Vi dør alle med et smil, siger Casper Christensen om et af parrets værker. Foto: Michael Bager

    Marie-Louise Sandberg har foræret sin mand en række Mickey Mouse-figurer lavet af Swarovski. Disney-figuren var genkendelig for ham, da han som næsten fem-årig kom til Danmark fra Colombia. Foto: Michael Bager
Marie-Louise Sandberg har foræret sin mand en række Mickey Mouse-figurer lavet af Swarovski. Disney-figuren var genkendelig for ham, da han som næsten fem-årig kom til Danmark fra Colombia. Foto: Michael Bager

    Marie Louise Sandberg og hendes familie har lagt to lejligheder sammen. Foto: Michael Bager
Marie Louise Sandberg og hendes familie har lagt to lejligheder sammen. Foto: Michael Bager

    Køkkenøen er bygget af rester fra det kælderkøkken, parret pillede ned, da de lagde de to lejligheder sammen. Køkkenet er -sammen med børneværelserne - husets samlingssted, hvor familien af og til spiser morgenmad og frokost. Aftensmaden er til gengæld altid i spisestuen. Foto: Michael Bager
Køkkenøen er bygget af rester fra det kælderkøkken, parret pillede ned, da de lagde de to lejligheder sammen. Køkkenet er -sammen med børneværelserne - husets samlingssted, hvor familien af og til spiser morgenmad og frokost. Aftensmaden er til gengæld altid i spisestuen. Foto: Michael Bager

    Selv om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen bor i en ejendom med flere lejligheder, så har de have, som ikke mindst deres to drenge nyder godt af. Foto: Michael Bager
Selv om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen bor i en ejendom med flere lejligheder, så har de have, som ikke mindst deres to drenge nyder godt af. Foto: Michael Bager

    Marie-Louise Sandberg kunne ikke bære, at de smukke rosetter skulle dækkes til af akustiklofter. omvendt havde familien også brug for at få dæmpet støjniveauet. Derfor fik Casper Christensen lavet en løsning med lydisolerende skum på det meste af loftet og lys, der fremhæver husets originale detaljer i midten. Foto: Michael Bager
Marie-Louise Sandberg kunne ikke bære, at de smukke rosetter skulle dækkes til af akustiklofter. omvendt havde familien også brug for at få dæmpet støjniveauet. Derfor fik Casper Christensen lavet en løsning med lydisolerende skum på det meste af loftet og lys, der fremhæver husets originale detaljer i midten. Foto: Michael Bager

    Selv om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen bor i en ejendom med flere lejligheder, så har de have, som ikke mindst deres to drenge nyder godt af. Foto: Michael Bager
Selv om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen bor i en ejendom med flere lejligheder, så har de have, som ikke mindst deres to drenge nyder godt af. Foto: Michael Bager

    Selv om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen bor i en ejendom med flere lejligheder, så har de have, som ikke mindst deres to drenge nyder godt af. Foto: Michael Bager
Selv om Marie-Louise Sandberg og Casper Christensen bor i en ejendom med flere lejligheder, så har de have, som ikke mindst deres to drenge nyder godt af. Foto: Michael Bager

Mellemstationen, der endte med at blive perfekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce