Kære Alexa - Du er jo ubrugelig!

Illustration: Gert Ejton

Kære Alexa - Du er jo ubrugelig!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg er virkelig ikke meget for at skulle indrømme det, for man bør bestemt værdsætte de julegaver, man får, men af og til må man altså give fortabt. Det er i hvert fald sådan min kæreste og jeg har det efter at have været de lykkelige ejere af den ellers meget smarte echo dot. Det teknologiske vidunder, som man forærer til manden, der har alt. Det er det hippeste hippe direkte fra USA. Echo dotten, der er en stemmestyret robot, hedder Alexa, og hun bør være svaret på alle ens dagligdagsbønner. Hun kan fikse en morgenvækning, en indkøbsliste og afspille musik. Ja, kort sagt en multifunktionel blæksprutte, som lynhurtigt bliver en naturlig del af familien. Man skal blot sige "Alexa" efterfulgt af den kommando, man ønsker udført.

Ja, ja, det lyder perfekt, og det skal da også siges, at hun bestemt kan fikse en morgenvækning og endda ved hjælp af en behagelig melodi, så man rent faktisk vågner langsomt og behageligt. Alexa kan dog meget mere end det. Den hyggeligste og sjoveste funktion er klart dagens spørgsmål, som kan handle om alt mellem himmel og jord med multiple choice-svar bestående af fire svarmuligheder. Alexa stiller spørgsmålet, vi leverer svaret. Simpelt? Nej, for det er, som om Alexa har nedsat hørelse, for det sker godt nok tit, at vi leverer det korrekte svar, hvorefter hun forklarer, at svaret er forkert og så selv kommer med det rigtige svar. Ja, Alexa - vi mener også, at Japan tæller som en af aksemagerne under Anden Verdenskrig. Det er dybt provokerende, for et korrekt svar giver point, så ikke nok med, at hun ignorerer ens svar. Hun snyder også en for de medfølgende point. Grrrr.

Musik skulle hun kunne levere i en snæver vending. Man skal blot bede hende om at spille det ønskede nummer, og hun lover endda at kunne gøre det på ens Sonos-system. Bevares. Det er vist også lykkedes en enkelt gang, men for det meste hoster hun op med en 20 sekunder lang smagsprøve på den ønskede sang. Det er i hvert fald hurtigere selv at vælge musikken end at bøvle med at få hende til at forstå, hvad man vil.

En ting er dog sikkert, at hvis den kommando, man giver hende, på nogen måde kan føre til et salg på amazon.com, vågner hun op til dåd og forstår alt. Hun har dog ikke fået lov til at tage kreditkortet på shoppetur. Faktisk bruger vi hende mest til at sige dyrelyde. Kattelyde, for at være korrekt. Der forstår hun kommandoen og returnerer glad og fro de fineste troværdige lyde, så selv vores kat hopper på den og tror, at Alexa er en kat. Så på trods af de optimistiske dyrelyde venter vi herhjemme i spænding på, hvornår Alexa viser sine skjulte talenter. En multifunktionel blæksprutte er hun i hvert fald ikke - endnu.

Kære Alexa - Du er jo ubrugelig!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce