Højsæson for energitjek af boligen


Højsæson for energitjek af boligen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi går vinteren i møde med raske skridt. Og snart er det tid til at smide en ekstra pind i ovnen for at holde varmen. Har du ikke brændeovn, skruer du måske op på termostaten i stedet. Netop i vintertiden får vi for alvor øjnene op for boligens form. Måske trækker det ind fra vinduerne, eller væggene er kolde. Og det mærker vi så på pengepungen, når varmeregningen skal betales.

Netop varmeregningen er ifølge Bolius' Boligejeranalyse 2017 den væsentligste katalysator for, at boligejere går i gang med at energirenovere. Det svarer næsten 40 procent i årets undersøgelse, mens halvt så mange boligejere peger på elregningen. Kun 12 procent udfører en energirenovering på grund af husets energimærke, ligesom den globale opvarmning eller snak med familie og venner har betydning for omkring 10 procent af boligejernes overvejelser eller beslutninger om energirenovering.

Få et gratis, online energitjek af din bolig
Det er ikke altid nemt at finde ud af, hvor du skal begynde og slutte som almindelig boligejer. Og der er også ting, som du ikke selv bør rode med, for en forkert udført energirenovering kan medføre skader på huset. Derfor er det altid en god idé at få professionel hjælp til at gennemgå huset. På energiportalen BetterHome kan du få et gratis, online energitjek af din bolig og se, hvilke muligheder du har for at spare penge på el- og varmeregningerne. Bag BetterHome står Danfoss, Grundfos, Rockwool, Velux og Velfac. Formålet med portalen er at hjælpe boligejere med at energioptimere deres bolig.

Kan det betale sig?

Ifølge Bolius' Boligejeranalyse svarer hveranden boligejer, at netop økonomien motiverer til at gå i gang med at energirenovere. Bedre komfort og indeklima er næsten lige så vigtigt. Derimod har fremtidigt salg ikke så stor betydning, som man kunne tro, og motiverer kun hver femte. Men kan en energirenovering egentlig betale sig?

Højest sandsynligt ifølge Energi Fyn. Herfra lyder meldingen, at det faktisk er muligt at halvere varmeregningen, hvis du bor i et ældre hus, der ikke tidligere er energirenoveret. Bor du i et hus bygget før 1980 med en årlig varmeregning på over 15.000 kroner, kan du højest sandsynligt spare penge. Og selv hvis dit hus er bygget efter 1980, og din årlige varmeregning er på mere end 10.000 kroner, kan du spare penge.

Hvordan med finansieringen?

Ligesom økonomi er en motivation for at igangsætte energirenoveringer, bliver det af hveranden boligejer også set som den største barriere i forhold til at komme i gang. For selvfølgelig koster det penge at gennemføre en energirenovering her og nu, men der er flere muligheder. Har du for eksempel friværdi i din bolig, er det muligt at finansiere dit boligprojekt ganske billigt, fordi renten stadig er historisk lav. Og med tiden vil energiforbedringen dække omkostningerne, fordi du sparer penge på varmeregningen. Har du ikke så meget friværdi, eller har du kun brug for et mindre lån, kan et boliglån i banken være en bedre løsning.

Mit bedste råd, hvis du overvejer en energirenovering, er at spørge dig selv, om det giver værdi for dig. For eksempel: Hvad vil du opnå i besparelse, og hvilken værdi vil det give dig og din familie i hverdagen, snarere end at kigge på, om boligen vil stige i værdi. Men ingen tvivl om, at energimærket vil have betydning for et fremtidigt salg. Og når du så er i gang, er det en god idé at se på, om der er andre projekter, som du skal klare samtidig. Det er nemlig altid billigere og nemmere at gøre det på én gang, så du sparer omkostninger på finansieringen, og ikke mindst slipper du for byggerod ad flere omgange.

Højsæson for energitjek af boligen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce