Gode muligheder for at købe bolig på Fyn


Gode muligheder for at købe bolig på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor meget skal du egentlig tjene for at købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter på Fyn? En analyse fra Realkredit Danmark viser, at det i gennemsnit kræver en samlet husstandsindkomst tæt på 660.000 kroner om året, mens landsgennemsnittet lyder på næsten 720.000 kroner.

Det er især boligpriserne, der spiller ind på kravet til familiens indkomst, men også kommuneskatter og priser på daginstitutioner har betydning. Beregningerne fra Realkredit Danmark tager udgangspunkt i en familie med to børn, en bil og en mindre opsparing til at lægge de første fem procent af husets værdi i udbetaling. Samtidig er afsættet et fastforrentet 30-årigt to procent realkreditlån med afdrag.

Fakta: Gode råd til boligjagten
Når du begynder jagten på en ny bolig, er det en god idé at overveje, hvilke ønsker og behov du har, og om behovene vil ændre sig i de kommende år.Det er også en god idé at lægge et budget, så du får overblik over dine faste udgifter og dit rådighedsbeløb - dvs. hvad du har tilbage til mad, ferier, tøj og fornøjelser. På boliguniverset Sunday.dk kan du hente mere inspiration - og regne på, hvad du kan købe bolig for.

Når du skal købe bolig, er beliggenheden vigtig, for den kan du ikke ændre på. Overvej derfor, hvad der er den rigtige beliggenhed for dig: Skal du bo på landet eller i byen? Er det vigtigt, at der er indkøbsmuligheder i nærområdet? Hvor stor må afstanden være til dit arbejde? Og hvor ligger den nærmeste skole, hvis du har børn?

Hvilken type bolig er du på udkig efter? Skal det være en lejlighed, eller vil et hus med en have passe bedre til dine behov? Hvor stor skal boligen være? Skal din nye bolig være istandsat, eller er et håndværkertilbud en mulighed?

Det er også en god idé at tage en tur forbi din bank og få et boligkøbsbevis. Med et boligkøbsbevis i hånden ved du, hvor meget din bolig må koste. Og når du har fundet den rette bolig, kan du hurtigt give et købstilbud.

Find mere inspiration på danskebank.dk

Forskelle på de fynske kommuner

Analysen fra Realkredit Danmark viser også, at der er store forskelle på indkomstkravet på tværs af de fynske kommuner. Faktisk er forskellen på lidt mere end 110.000 kroner på årsbasis. Det største indkomstkrav finder vi i Odense, hvor en familie skal have en samlet indkomst på knap 723.000 kroner om året. Men også i kommuner som Svendborg, Kerteminde og Middelfart ligger indkomstkravet i den høje ende.

I den lave ende af skalaen på Fyn er kommuner som Langeland og Ærø, hvor familien behøver en indkomst på lidt over 600.000 kroner for at købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter. Det svarer til en månedlig bruttoindkomst på cirka 25.000 kroner pr. voksen i familien. Man skal dog huske på, at der indenfor kommunegrænserne også er forskelle i indkomstkravet, fordi både beliggenhed og husets stand spiller en rolle.

Derudover afhænger kravet til familiens indkomst selvfølgelig af antallet af børn i husstanden, biler, og om opsparingen er større end de forventede fem procent af købssummen.

Billigere boligkøb på Fyn

I forhold til resten af landet ligger de fynske kommuner dog langt nede på listen over højeste indkomstkrav i landets 98 kommuner. Først på en 40. plads kommer Odense, og på en 48. plads kommer Svendborg. Øverst på listen finder vi kommuner som Frederiksberg og Gentofte, hvor familien skal have en indkomst på godt 1 mio. kroner for at kunne købe et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter. Københavns Kommune er også helt i top på en fjerdeplads, hvor familieindkomsten nærmer sig 950.000 kroner. Og faktisk sætter hovedstadsregionen sig på de 18 øverste pladser på listen over højeste indkomstkrav, mens Aarhus dukker op på 19. pladsen.

Optimismen spirer

Adgangen til boligmarkedet er fortsat historisk billig. Særligt de lave renter hjælper boligkøberne på vej med billig finansiering, men også stigende indkomster betyder, at danskerne generelt har flere penge mellem hænderne. Og det slår tilsyneladende igennem på boligmarkedet.

En ny opgørelse fra Home over antallet af fremvisninger viser, at interessen for at købe hus stiger, og vi skal over ni år tilbage for at se samme høje aktivitet. For mig at se er det et tydeligt tegn på, at optimismen spirer på boligmarkedet - både på landsplan og på Fyn.

Gode muligheder for at købe bolig på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce