Arme riddere på dansk og alligevel ikke helt det samme. Verdenskendt i Danmark, da Dustin Hoffman fumlede en pandefuld på gulvet i "Kramer mod Kramer" for 35 år siden. Men french toast smager stadig godt, især med sprødstegt bacon og/eller ahornsirup til. Og lad os se det i øjnene, vi når den ikke til daglig, og den er heller ikke for sund at spise hver dag.

4 stykker toastbrød

2 dl mælk

4 store æg

½ tsk. stødt muskatnød

Evt. lidt reven citronskal

1 tsk. vaniljesukker

2 spsk. sukker

½ tsk. salt

20 g smør

Pisk æggene sammen med mælk, sukker, muskatnød, vaniljesukker, eventuelt citronskal og salt. Dyp brødskiver grundigt heri og lad dem suge så meget, de kan. Smelt halvdelen af smørret i en stegepande og rist brødskiverne to ad gangen, indtil de er pænt gyldne på begge sider. Server straks.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle

Citrusfrugtsalat med mynte

Grapefrugt under grill

Bananbrød med nødder

Bananbrød med nødder