Fem gode flasker du kan nyde i skyggen

Foto: Roséfestival Odense.

Fem gode flasker du kan nyde i skyggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er fem bud på en god rosé fra sydfranske vinmarker.

2018 Whispering Angel, Caves d'Esclans, Côtes de Provence, Frankrig, Kjær & Sommerfeldt/Kogs.dk: 249 kroner (13 procent)
Whispering Angel.

Lys rosa. Letkrydret duft med nåleskov, mælkesyrlighed, en snert af sæbe og syrlige, røde bær. Godt komponeret i munden hvor bærsødme og syre balancerer hinanden. En frisk og relativt slank vin, der trækker mundvand, og en vin med fokus på et samlet, harmonisk udtryk - bærrene får ikke bare lov at løbe med al opmærksomheden her. Det gør også vinen egnet til et middagsbord i sommervarmen. Druerne til vinen er en blanding af grenache, cinsault, rolle, syrah og tibouren. Vinen til denne smagning blev købt i slutningen af april, hvor den var på tilbud til 159 kroner - mon ikke den pris dukker op igen i løbet af sommeren? Normalprisen på 249 kroner er heftig og trækker kun tre stjerner - du kan lægge to stjerner til ved tilbudsprisen.

2018 La Petite Laurette, Virginie Berthuit & Jean-Pierre Driey, Pays d'Oc, Frankrig, Kjær & Sommerfeldt/Kogs.dk: 69 kroner (13 procent)
La Petite Laurette.

Bleg løgskalfarvet. Hindbær og jordbær dominerer duften - her er også en svag krydret nåleskovsduft og en lokkende mælkesyrlig tone. Mild frugtsødme i smagen, en moderat og godt balanceret syre som følges op af en anis-præget eftersmag. Alkoholen føles som lidt mere end de 13 procent på etiketten. En sydfransk blanding af grenache, syrah, mourvèdre og cinsault, som kan bryste sig af at have vundet guld (i 2016-årgangen) ved Le Mondial du Rosé. Til prisen leverer den fint. Fire stjerner. Plasticprop.

2018 Régusse Rosé, Château Régusse, Pierrevert, Provence, Frankrig, Vinens Verden/Godevine.dk: 109 kroner (12 procent)
Régusse.

Meget lys rosafarvet. Lokkende duft af meget søde, parfumerede bær med en kant af svag røg. Stor sødme i munden, næsten slikagtig, men syren holder nogenlunde styr på den massive bærfrugt. Vinen har en opstrammende orangebitterhed og en snert af anis i eftersmagen - sammen med flere søde bær. Det lyder som en gavebod for sukkerelskere, men det ER en tør vin, der vil gøre sig godt på terrassen. Med plasticprop. Fire stjerner.

2018 Côte des Roses, Gérard Bertrand, Languedoc, Frankrig, H.J. Hansen/Vinspecialisten.dk: 130 kroner (13 procent)
Côte des roses.

Her nærmer vi os farven, som vintypen skylder sit navn. Blandingen af grenache, syrah og cinsault har givet en sart rosa vin, som dufter af friske jordbær og sprød, kold vandmelon med et stænk citronsaft. Smagen har flere jordbær, vandmelon og en lille nåleskovsagtig krydring, og så giver syren en god bund i vinen og gør den velegnet også som vin til maden, fx skindstegt laks eller grillet jomfruhummer. Med glasprop. Fire store stjerner.

2018 Montrose Prestige, Domaine Montrose, Côtes de Thongue, Languedoc, Frankrig, Vinoble/Vinoble.dk: 169 kroner (13 procent)
Montrose prestige.

Lys løgskalfarvet. Kraftig bærduft med hindbær og jordbær og en snert af krydderurtebed. Let krydret i smagen med en god syre der holder styr på den store bærfrugt og giver yderligere friskhed og længde på eftersmagen, hvor især søde hindbær holder ved. Blandingen af grenache, rolle og syrah giver en frisk vin i munden, og den er let at drikke. Prisen holder den på tre store stjerner. Glasprop.

Fem gode flasker du kan nyde i skyggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce