Fem anbefalinger: Det skal kunstnerne og kulturministeren opleve

Poul Krebs ser frem til en koncert på Atlas 18. april, hvor The Deep Dark Woods spiller. Arkivfoto: Mads Hansen

Fem anbefalinger: Det skal kunstnerne og kulturministeren opleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire kunstnere og en minister guider læserne til de kulturelle oplevelser, de ser mest frem til i den kommende sæson.

Poul Krebs

- I april spiller det canadiske/amerikanske band The Deep Dark Woods i Aarhus, og det vil jeg gerne høre. Det bliver nok min første koncert i år, da jeg skal turnere landet rundt indtil påske. Derfor når jeg desværre ikke teatergruppen Von Baden, der spiller i Aarhus lige nu. De er ellers helt sikkert et besøg værd.

- Deep Dark Woods har en smuk malende lyd og nogle sange, der sætter små film i gang.

- Jeg har ikke planlagt så langt endnu, men jeg håber, at min kone Ulla og et par venner kan lokkes med til koncerten.

Sangeren Poul Krebs er aktuel med en danmarksturne sammen med bandet bestående af Rasmus Valldorf, Troels Skjærbæk, Palle Hjorth og Rune Kjeldsen. Turnen slutter 16. marts. I efteråret 2017 udkom hans album "Maleren og delfinerne på bugten", og han arbejder med et soundtrack til en kommende film.

Laus Høybye er aktuel i musicalen
Laus Høybye er aktuel i musicalen "Catch Me If You Can". Foto: Nils Svalebøg

Laus Høybye

- Jeg vil rigtig gerne opleve Heartland Festival i år. Jeg var der det første år, de holdt festivalen, og jeg synes, at der er en helt fantastisk atmosfære. At sidde og lytte til god musik med Egeskov Slot i baggrunden og de bløde græsbakker under ballerne er bare fedt. I år spiller blandt andet Mø og Grizzly Bears, som jeg gerne vil opleve live.

- For mig er det lidt en lakmusprøve, om musikerne er gode til at optræde live. En ting er at sidde og nørde et halvt år i studiet, når man laver et album - men jeg synes, at det fuldender et band, hvis det også kan formidle musikken på en livescene. Derfor elsker jeg at gå til koncerter og på festivaler.

Skuespiller Laus Høybye er aktuel i en af hovedrollerne i musicalforestillingen "Catch Me If You Can" på Odense Teater, der spiller frem til 14. marts.

Signe Svendsen optræder med solokoncerter i foråret. Arkivfoto: Mette Mørk
Signe Svendsen optræder med solokoncerter i foråret. Arkivfoto: Mette Mørk

Signe Svendsen

- Jeg er simpelthen så heldig, at jeg har billetter til C.V. Jørgensen her i foråret. Det glæder jeg mig voldsomt meget til. Sidst, jeg så ham, var i et tv-show, hvor jeg sad i salen, og der var pivdårlig lyd. Jeg har savnet at høre hans tekster live. Det bliver godt.

- Jeg skal af sted sammen med min kæreste, der er lige så stor C.V. Jørgensen-fan, som jeg er.

Sangerinden Signe Svendsen er aktuel med solokoncerter i foråret. Hun spiller på mindre spillesteder og i kirker, hvilket hun ikke har gjort meget i førhen. Men hun glæder sig til at fylde de store, andægtige rum med sang.

Mette Bock (LA), kultur- og kirkeminister, ser frem til debat om demokratiet. Arkivfoto
Mette Bock (LA), kultur- og kirkeminister, ser frem til debat om demokratiet. Arkivfoto

Mette Bock

- Jeg kan som kultur- og kirkeminister se frem til en sand perlerække af spændende begivenheder i 2018. Skal jeg fremhæve en enkelt, er det Ræson og Rødding Højskoles 48-timers møde under overskriften "Folket og magten", der finder sted 9. til 11. marts. Her skal regeringsrepræsentanter, politikere og borgere diskutere vort gamle demokratis store udfordringer. Og dem er der en del af. Kløften mellem folket og magten har ført til en Trump, et Brexit, en Macron og en manglende vilje til at indgå de nødvendige politiske kompromisser. Dét er vigtigt at få diskuteret, for ellers risikerer vi, at demokratiet bliver en parentes i historien. Kan vi revitalisere demokratiet på en ny tids præmisser? Og hvem har ansvar for hvad?

Politikeren Mette Bock fra Liberal Alliance er kultur- og kirkeminister.

Gert Henning Jensen er tenor i Den Kongelige Opera. Foto: Natascha Ryvald
Gert Henning Jensen er tenor i Den Kongelige Opera. Foto: Natascha Ryvald

Gert Henning Jensen

- Jeg glæder mig til en forestilling, som jeg kan opleve på allernærmeste hold, fordi jeg selv spiller med i den. Jeg kunne også have sagt et skuespil eller en kunstudstilling, for det nyder jeg også at se, men operaen "The Exterminating Angel" bliver helt speciel. Vi er lige gået i gang med prøverne på den, og det er særligt at være med i en opera, der er helt ny. Når vi øver rollerne, er det kun anden gang, at det sker. Ofte begår vi os i ældre musik og klassikere, som også er fantastisk, men det er noget helt andet at bevæge sig ind i en fortælling, man ikke kender.

- Operaen er skrevet af Thomas Adès. Han er en speciel komponist, der skriver spændende ting. Og vi har før lavet hans værker "Stormen" og "Powder Her Face". "The Exterminating Angel" bygger på en surrealistisk film af Luis Buñuel fra 60'erne. Og jeg spiller værten Nóbilem, der holder en fest, som folk ikke kan komme hjem fra.

- Det er altså så spændende en opera, at hvis jeg ikke var med i den, ville jeg helt klart sidde på tilskuerpladserne og se den.

Gert Henning Jensen er tenor på Den Kongelige Opera. Han er aktuel med "The Exterminating Angel", der har premiere 23. marts i Operaen i København.

Fem anbefalinger: Det skal kunstnerne og kulturministeren opleve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce