Eggs benedict


Eggs benedict

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her er vi inde i de store arbejder, som kræver tid og præcision, og som næppe gentages mere end en enkelt gang eller to om året. Benedict er til gengæld skægt at prøve, det smager fantastisk, og det er omtrent det tætteste, man kan komme på haute cuisine inden frokost. Retten har vistnok sin oprindelse på Waldorf-hotellet i New York, og en fast ingrediens er english muffins - en usødet udgave, som vi ikke har tradition for at indtage herhjemme. English muffins kan sagtens fremstilles i eget køkken, men det er o.k. for nydelsesoplevelsen at erstatte dem med gode, bløde teboller. Æggene kan pocheres dagen i forvejen og varmes hurtigt op i en gryde med næsten kogende vand et halvt minuts tid. Bacon kan med fordel suppleres eller erstattes med dampet spinat. Det smager faktisk knaldgodt.

4 english muffins eller danske teboller

8 stykkersprødristet bacon

8 store, meget friske æg

Smør

Hollandaise:

2 store æggeblommer

150 g smør, skåret i tern

Saften af en halv citron

2 spsk. vand

Friskkværnet peber

Pocher æggene: Varm en gryde op med halvanden liter vand og fire spiseskefulde eddike. Når vandet akkurat koger, skrues ned på laveste blus. Slå æggene ud et ad gangen i en suppeske og hæld det forsigtigt ud i vandet. Pocher fire ad gangen. Efter tre minutter tages ægget op med en hulske og drypper af.

Lav hollandaisen: Kom æggeblommerne i en tykbundet kasserolle med citronsaft og vand, sæt på komfurets laveste blus og pisk, indtil massen begynder at tykne, og piskeriset tegner streger. Tag gryden af ilden og pisk smørret i, lidt ad gangen. Krydr med peber.

Flæk muffins og rist dem på brødristeren. Smør dem med smør. Fordel dem på fire tallerkener, læg en skive bacon på hver halve efterfulgt af et pocheret æg og hollandaisesovs. Hvis man vil, kan man anrette på et ovnfast fad og stille dem under grillen et minut før servering, så man er sikker på, at alting er lige varmt.

Eggs benedict

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce