Dækkede borde: Jul med kærlighed og smadret porcelæn

Et juleeventyr: En dyb rød farve ligger som baggrund på Anne Marie Vessel Schlüters julebord. Det er klassiske julefarver og traditioner, der gennemstrømmer bordet, der er inspireret af "Nøddeknækkeren" - juleballeten over dem alle. - Det kunne ikke være andre end "Nøddeknækkeren", der fik hovedrollen på mit julebord. Det var Bjørn Wiinblad, der kreerede alle kostumerne, og det er netop hans fabulerende og finurlige univers, jeg har ladet mig inspirere af, fortæller Anne Marie Vessel Schlüter, der som ung selv har danset i "Nøddeknækkeren". Som bordets midtpunkt står en Nøddeknækker-figur, der har en helt særlig betydning for hende, da det var Holger Oesten, der lavede den. Han var både balletdanserindens reservefar og snedker på Det Kongelige Teater. Til at understrege den klassiske jul, har Anne Marie Vessel Schlüter valgt Royal Copenhagen stellet Stjerne Riflet Jul, der er dekoreret med granguirlander, røde sløjfer og julepynt. Anne Marie Vessel Schlüter er instruktør og underviser i Den Kongelige Ballet. Hun har desuden fejret sit 50 års jubilæum på Det Kongelige Teater. Foto: Claudi Thyrrestrup for Royal Copenhagen

Dækkede borde: Jul med kærlighed og smadret porcelæn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Royal Copenhagens årlige juleudstilling byder på seks borde dækket med kærlighed, magi, fantasi og smadret porcelæn. Det er seks balletdansere fra Den Kongelige Ballet, der har dækket bordene, som tager publikum med gennem Royal Copenhagens forskellige produkter og gennem stemninger og universer, der er lige så forskellige som danserne selv. Der er fællesskab, glamourøs kærlighed, traditionsrig jul og ung, eklektisk fest foruden den mørke, vrede og ødelagte jul.

Klik dig igennem billedgalleriet øverst i artiklen og bliv inspireret til julebordet.

Oplev juleudstillingen
Siden 1963 har Royal Copenhagen pyntet og udstillet juleborde. Gennem årene har både kendte, kongelige og andre kreative mennesker været inviteret indenfor til at dække et julebord, som udstillingens besøgende kunne lade sig inspirere af. 

Udgangspunktet er Royal Copenhagens porcelæn og borddækkernes fantasi. 

Udstillingen kan opleves i Royal Copenhagens butik på Amagertorv 6 i København. Udstillingen er åben frem til 31. december. 

Dækkede borde: Jul med kærlighed og smadret porcelæn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce