En variation af denne her får man i mange hotel-morgenmads-buffeter, hvor jeg altid tænker: "Sikke et arbejde." Men får man først taget på at skære filetter ud af citrusfrugterne, er den faktisk nem og hurtigt at lave. En lille skarp kniv er til gengæld obligatorisk. Salaten renser systemet og smager godt. Også med lidt fed yoghurt til.

2 grapefrugter

2 appelsiner

1 limefrugt

3 spsk. honning

1 bundt friske mynteblade

Skræl frugterne og skær omhyggeligt alt den hvide, bitre skræl af med en meget skarp kniv. Skær herefter frugterne ud i fileter. Saml saften, som løber af, bland den med honning og hæld den over frugtfileterne i en skål. Vend grofthakkede mynteblade i til sidst. Kan godt laves dagen i forvejen, tag den ud af køleskabet en time før servering.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.

Mere om emnet

Se alle

French toast

Grapefrugt under grill

Bananbrød med nødder

Bananbrød med nødder