Trend. Kaktus, eg og beton følges ad i boligindretningen, og det er nemt at få ind i sin bolig

Et af de helt store hit i boligen i denne sæson er kaktusser. Kaktusser i alle mulige og umulige faconer og ikke mindst størrelser. Ved min kaktusgrossist forelskede jeg mig straks i denne kæmpe: Mickey Mouse. Den er en af de allermest populære kaktustyper lige nu. Navnet er sikkert opståe, fordi den ligner Disney-figuren.

Kaktustypen findes også i mindre størrelser. Her er den fyldt med bittesmå pigge, som er trælse, hvis de kommer ind i fingrene. Så pas på med at røre kaktussen. Til gengæld får du en meget dekorativ og holdbar plante, som er supernem at holde i live. Kaktusser skal vandes mindre, end du tror.  To gange i løbet af vinterhalvåret og tre gange i sommerhalvåret er mere end rigeligt til de fleste kaktusser. Mængden af vand afhænger af kaktussens størrelse.

Kaktusser passer ind i den mere rå boligstil. Her er kaktussen sat sammen med egetræsreoler med metalhyldeknægte. Bordet er et gammelt gasbord, som jeg har støbt flydende beton i. Stolen er et loppefund. Det er en stol med ryg og stel af teak. Faktisk er det blot sædet, der har fået en omgang gråt velour.

Skab selv stilen til din bolig.

 

Sådan gør du:

Find fine stole på loppemarkedet. Slib træet og giv det olie. Lav nyt betræk til sæderne. Velour er et godt bud.

Kig efter gamle borde med metalben.

Bland selv flydebeton og støb en ny bordplade.

Behandl overfladen med voks eller lak.

Køb billige metalhyldeknægte i byggemarkedet og sav selv hylder til dem. Her er det lækkert egetræ, der er brugt som hylder. Hylderne er slebet groft og har fået olie.

 

Tip:

Saml en masse forskellige kaktusser og stil dem på en hylde samlet eller lav et lille stilleben af de forskellige skønheder. Kaktusser er dekorative i en samlet gruppe.

  • ANDREAS_BASTIANSEN

    Af:

    Journalist og redaktør for magasinredaktionen, der står for weekendens redaktionelle tillæg: Magasinet Livsstil, bilmagasinet Gear, Magasinet Rejser og boligmagasinet Base. Skriver også rejsereportager og anmelder børnebøger og teaterforestillinger med mine to døtre. Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2000 med et semester i San Francisco, USA, og udlandsophold i Uganda, Afrika. Uddannet cand.phil. i samfundsfag fra Aalborg Universitet i 1996.