Bananbrød med nødder

Bananbrød til den søde tand.
Foto: Brent Hofacker/Brent Hofacker - Fotolia

Bananbrød med nødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødet er mere til den søde tand end en substitut for det regulære brød. Jeg blev inspireret til at prøve, da jeg læste John Irvings "Last Night in Twisted River", hvor morgenmadskokken disker op med bananbrødet til de sultne mænd, som står tidligt op om morgenen for at håndtere tømmer på de iskolde floder i New England. Kan fint laves dagen i forvejen - opskriften her giver to store brød, som kan fryses ned i portionsstørrelser. Smager fint med smør, marmelade og/eller ost med smag.

450 g mel

10 g bagepulver

1 tsk. salt

175 g smør

250 g rørsukker

4 æg

1,5 dl mælk

600 g banan (skrællet vægt), most med en gaffel

2 tsk. vaniljesukker

75 g valnødder, grofthakkede

Si mel, bagepulver og salt i en skål. Rør sukker og smør sammen i en røremaskine og tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres ved lav hastighed. Hæld mælken forsigtigt i og derefter melblandingen. Til sidst de moste bananer, vaniljesukker og nødder. Smør to brødforme, fordel dejen i og bag en time ved 180 grader. Kan serveres både lunt, lunkent og ved stuetemperatur.

Bananbrød med nødder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce