Vrede over grundsalg: Henvendelse gjorde, at man fandt frem til område med mulighed for udstykning i Rudkøbing

Sylen i Rudkøbing får tre grunde med i det nye kommunale udbud. I dag bruges området som fællesareal, men det har ligget i lokalplanen fra 1990 som byggegunde. Foto: Martin Ramsgaard

Vrede over grundsalg: Henvendelse gjorde, at man fandt frem til område med mulighed for udstykning i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil lade beboere beholde fællesareal, hvor der er boldspil og vejfester.

RUDKØBING: At der er sat tre grunde til salg på Sylen i Rudkøbing huer ikke Finn V. Pedersen, som selv bor på Sylen 5. Han skældte i et læserbrev i Fyns Amts Avis den 15. april ud over beslutningen. Dels bruges arealet til børns boldspil, vejfester med videre, dels er området alt for vådt og kræver ekstrafundering, nævnte han.

Finn V. Pedersen har selv brugt små 50.000 kroner til sådan ekstrafundering, skrev han i debatindlægget.

At Sylen overhovedet er på salgslisten, skyldes en henvendelse sidste år.

- Der var en, som ønskede at få lov at købe en grund i området. Derfor kom Sylen med i udbuddet. Men jeg tror, at vedkommende fandt en anden grund i stedet, så det ikke blev til noget, siger borgmester Tonni Hansen (SF), som ellers henviser til fagudvalget, Trafik-, Teknik- og Miljøudvalget.

Formanden, Bo Nissen (K), vurderer, at man så har brugt anledningen til at gennemgå alt, hvad der har ligget til salg i de tre gamle kommuner, som i dag er Langeland Kommune.

- Så er Sylen kommet med, og jeg synes, at det er vigtigt at nævne, at det hele tiden har været meningen at have de grunde, som nu er sat til salg. Det fremgår af en lokalplan helt tilbage fra 1978 i den gamle Rudkøbing Kommune, påpeger udvalgformanden.

Også i en opdatering af lokalplanen, fra 1990, er området i denne del af Sylen udlagt til byggegrunde.

- Så kan jeg se, at nogen taler imod og nævner, at det har kostet ham til ekstra fundering. Men måske er der nogen, som finder området attraktivt, selv om det er vådt. Det kan måske være udsigten, tilføjer Bo Nissen.

- Gør det indtryk, at der er modstand i Sylen mod flere byggegrunde?

- Nu må vi se, hvad resultatet af undersøgelserne bliver. Hvis det viser sig at være en rigtig dårlig løsning, har jeg den generelle holdning, at man ikke ukritisk skal holde fast i en beslutning, svarer udvalgsformanden.

Allerede i den gamle Rudkøbing Kommune var området i en lokalplan - fra 1990 - udlagt til byggegrunde, også dem, der nu udstykkes og er sat til salg, påpeger teknisk chef Rikke Fink, Langeland Kommune.

Egentlig var der plads til fire grunde, men da der på arealets østligste del er en kloakledning og en pumpestation, er man nået frem til tre med en størrelse, som matcher dem, der ligger i Ørstedbyen.

I Sylen er grundene på 1266-1306 kvadratmeter. Prisen er 350 kroner pr. kvadratmeter. Den størrelse og dyreste står således i 475.100 kroner.

Vrede over grundsalg: Henvendelse gjorde, at man fandt frem til område med mulighed for udstykning i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce