Vrede: Avis udsat for langelandsk læserstorm

Her er et lille udpluk af fotografierne, som har gjort langelænderne vrede.
Foto: Polfoto/Janus Engel.

Vrede: Avis udsat for langelandsk læserstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv sider med fotografier af en langelandsk sommer i dagbladet Politiken har skabt vrede. Man har valgt at vise alt det negative, mener borgmester.

22 fotografier fordelt over syv store avissider og en forside har skabt en veritabel læserstorm på Politikens foto- og debatredaktion.

Fotografierne af blandt andre unge langelændere, der kysser, amfetamin på et cd-cover, en eksrockers krydderurter, en gudstjeneste i Kædeby Kirke og en 22-årig jæger, der drømmer om at flytte hjem til øen, har skabt vrede på Langeland.

En vrede som både fotografen bag fotoessayet Janus Engel og fotochef Thomas Borberg har mærket.

- Jeg har aldrig oplevet en læserstorm som denne her, siger Thomas Borberg.

Læserstormen kommer fortrinsvis fra Langeland.

- Jeg har kun fået hård kritik fra langelændere. Andre har givet positiv kritik med ord som nærværende og empatisk, siger Janus Engel, der er blevet overrasket over mængden af kritik, han har fået på fotoessayet, der blev bragt i Politiken søndag 16. august.

»At sætte et gråbrunt filter foran sin kameralinse og opsøge alkoholikere, narkomaner, tabere og tumper kan man gøre i...

Posted by Politiken Foto on Monday, August 24, 2015

Vækker vrede på Langeland

På borgmesterkontoret i Rudkøbing har billederne i det landsdækkende dagblad vakt opsigt.

- Man har valgt at fokusere på alt det negative. Jeg er virkelig skuffet over den fremstilling. Hvis det er det billede, de landsdækkende medier vil vise, er det bedre, at de holder sig væk, siger Bjarne Nielsen (V), Langelands borgmester.

Han mener, at en fotoserie som den i Politiken er med til at opretholde fordomme om udkanten, som ikke holder.

- Det er med til at bekræfte folk i, at det er frygteligt at være herude på en ø. Og det er det slet ikke, siger Bjarne Nielsen, der melder sig i koret af utilfredse langelændere, hvoraf nogle har sendt læserbreve til Politiken og henvendt sig til fotograf og fotoredaktion.

- Jeg kan godt forstå, at der kommer kritik, men jeg er ikke enig i den. Det er klart, at det er irriterende at blive marginaliseret, men det er ikke det, vi gør med fotoserien. Og så er Politiken ikke sat i verden for at lave en turistbrochure for Langeland. Jeg synes, at serien viser et bredt billede af en sammensat ø, siger Thomas Borberg.

På baggrund af læserstormen holder Politiken onsdag et debatmøde på Langelands Bibliotek i Rudkøbing. Her vil Thomas Borberg, Janus Engel og Troels Mylenberg, chefredaktør på Fyns Amts Avis blandt andet deltage.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

Vrede: Avis udsat for langelandsk læserstorm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce