Bjærgningen af det udbrændte vrag af offshore-fartøjet Umoe Ventus af Svendborg indledtes torsdag formiddag ud for Bagenkop på Sydlangeland.

Siden branden om bord lillejuleaftensdag ud for Bagenkop har vraget ligget halvt sunket ved stranden lige nord for havnens ferieboliger. Nu er vejret endelig blevet gunstigt, og bjærgningsmateriel og mandskab er i aktion ved Bagenkop.

Materiellet er den selvsejlende kran Sanne A, bugerbåden Mira samt en pram til borttransport af vraget. Otte-ni mand inklusiv dykkere er sat ind på opgaven.

- Hvis alt går vel, løfter vi den nok ud af vandet midt eller sidst på eftermiddagen torsdag, oplyser reder Jens Alfastsen fra bjærgningsfirmaet J.A. Rederi.

Følg med i dag på Faa.dk - og læs mere i Fyns Amts Avis fredag

  • Nielsen_Søren_S

    Af:

    Redaktør og reporter på Fyns Amts Avis’ og FAA.dk’s Søsiden og Koøjet. Tekst, foto, video og web fra den maritime verden - primært ved og i Det Sydfynske Øhav, men også fra nationalt og internationalt farvand. Faglært journalist i 1973. Siden 1976 ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg. Redaktionschef i 25 år. Ansvarsområder: Bl. a. redigering, design, redaktionel teknik og avisplanlægning. Debatredaktør 2012-2016. Født i Aalborg, bosat på Langeland. Aktiv i en håndfuld maritime foreninger. Har rundet Kap Horn i verdens største sejlskib. Forfatter til bogen “Øhavsfærger".

Mere om emnet

Se alle
Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Nu er ulykken opklaret: Alarmen gik konstant - så brændte skibet

Brandårsagen på Umoe Ventus

Brandårsagen på Umoe Ventus

1
Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage

Fangst ved Bagenkop: Flamberet skibsmotor i saltlage