Voldssag fra havn på Langeland: Dømt for slag - frikendt for knivstikkeri

Domsmandsretten ved Retten i Svendborg kendte de to mænd skyldige i at have slået den 73-årige havneassistent og mente også, at han var stukket med kniv. Men man kunne ikke fastslå, hvem der havde gjort det. Arkivfoto: Jens Wognsen

Voldssag fra havn på Langeland: Dømt for slag - frikendt for knivstikkeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldssag fra Ristinge Havn endte med seks og fem måneders fængsel til to mænd - straffen er allerede udstået efter varetægtsfængslingen.

RISTINGE: De to mænd, der stod tiltalt for vold af særlig rå og brutal karakter mod en 73-årig mand på Ristinge Havn den 7. december sidste år, er ved Retten i Svendborg blevet kendt skyldige i at have slået offeret flere gange med knytnæve. Til gengæld er de frikendt for at have stukket den 73-årige med kniv i ansigtet.

Det er resulteret i seks måneders fængsel til en 29-årig mand uden fast bopæl og fem måneders fængsel til en 53-årig mand fra Humbleområdet. På tidspunktet for voldsudøvelsen var de svigersøn og -far.

Da de to har siddet varetægtsfængslet siden 10. december, anses straffen nu for udstået, og de er derfor løsladt efter dommen.

De dømte skal betale sagens omkostninger samt 1877,65 kroner i erstatning til offeret.

Begge valgte at modtage dommen, oplyser sagens anklager, Christian Nielsen fra Fyns Politi.

Han er selv i tænkeboks, om han skal indstille til statsadvokaten, at anklagemyndigheden anker dommen. Der er 14 dages frist efter byrettens dom.

Retten fandt det bevist, at de to mænd handlede i forening i forhold til at slå den 73-årige, og fandt det også bevist, at der var brugt kniv. Men retten fandt det til gengæld ikke bevist, at der var aftalt noget på forhånd om at bruge kniv, eller at man havde medbragt kniv.

Offeret brækkede sin næse, havde hævelser og misfarvninger i ansigtet og fik i øvrigt en læssion mellem to fingre efter at være knebet med en tang. Han havde stiksår i ansigtet, men kunne ikke udpege, hvem der stod bag, selv om han troede, at det var den 29-årige.

Sat i arrest igen

Når den 29-årige blev dømt hårdere end den 53-årige, hang det sammen med, at han også blev dømt for noget berigelseskriminalitet, begået i det østjyske, blandt andet i Randers, samt bilkørsel, selv om han var frakendt kørekortet.

Den 29-åriges forsvarer, Henrik Garlik, er tilfreds med dommen.

- Når han nu skulle dømmes, så er det her vel i orden, og det er for mig klart, at ingen skal dømmes for knivstikkeri i denne sag. Det er meget usikkert, om der overhovedet har været en kniv, siger Henrik Garlik.

Han finder det til gengæld uheldigt, at den 29-årige blev løsladt uden at have en bopæl at komme ud til.

- Nu har jeg hørt, at han er involveret i en sag med noget brugstyveri af en postbil på Langeland, og sigtet for at have skubbet til en postmedarbejder. Så han er varetægtsfængslet igen. Jeg ved ikke ret meget om sagen, men han har anmodet om, at jeg bliver hans beskikkede forsvarer, også i denne sag, tilføjer Henrik Garlik.

Episoden på Ristinge Havn fandt sted efter, at de to mænd havde indfundet sig hos den 73-årige, der arbejder som havneassistent. Han har kun meget få timer med løn, men havnen er hans et og alt, og han har sat en ære i at holde den pæn og nydelig, fremgik det af den første af de to retsdage.

I hans lokale var de pludselig og uden varsel gået i gang med at slå ham, forklarede den 73-årige, som er meget mærket af overfaldet, både fysisk og psykisk.

Han ønskede, at de to nu dømte kom uden for retslokalet, da han skulle afgive vidneforklaring, en anmodning, som dommeren efterkom.

Angiveligt var parterne uenige om en båd i havnen, hvor den 53-årige ikke mente, han skulle betale fuld pris, fordi han ingen fast plads havde, mens den 73-årige på sin side holdt på, at han havde været meget langmodig med den anden mand.

Sat ud af bolig

Det fremgår af domsudskriftet, at den 53-årige er blevet udsat af sit lejemål, da han ikke kunne opnå kontakt med en sagsbehandler før efter fire måneder på grund af travlhed i Nyborg Statsfængsel. Han er førtidspensionist efter en arbejdsulykke i begyndelsen af 00-erne. Han har aftalt med en kammerat, at han må bo hos ham.

Begge de nu dømte er i øvrigt tidligere straffet for vold.

Den 73-årige havde via en bistandsadvokat krævet tort, men det fandt retten i grundlag for. Og et erstatningskrav for svie og smerte er henvist til et eventuelt civilt søgsmål.

Det har ikke været muligt for avisen at træffe den 53-åriges forsvarer, Michael Meyn, for en kommentar til dommen.

Voldssag fra havn på Langeland: Dømt for slag - frikendt for knivstikkeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce