Første juni i år overtog Matas den tidligere smykkebutik, Leif Nyborg, i Østergade, i Rudkøbing. Knap 14 dage efter åbnede Matas med en ny udvidet afdeling i butikken.

Rudkøbing: Kunderne lægger mærke til, at der er sket noget med Matas. En ældre herre mumler til ekspedienten, "at de rigtig har rokeret rundt i butikken".

Og det har de været nødt til, da nabolokalet skulle være en del af Matas.

Før var pladsen trang, nu er der blevet 48 kvadratmeter mere plads i Matas.

- Vi synes, vi havde for lidt plads, til de ting folk kom og spurgte efter, siger butikschef for Matas i Rudkøbing, Cecilie Jepsen.

Nu kan kunderne bruge flere armbevægelser i butikken og selv tage flere ting ned fra hylderne.

- Nu kan de selv gå til alle vitaminer og mineraler, og tage produktet ned fra hylden og kigge på varen. Det kunne de ikke førhen, der var det ligesom bag disken, så det er blevet meget mere åbent og imødekommende, siger Cecilie Jepsen.

Flere produkter

Det nye lokale har betydet, at der er plads til flere produkter i butikken, og det er der kommet. Blandt andet er der kommet flere hårprodukter og nye parfumemærker til både kvinder og mænd på hylderne. Men der er også blevet gjort plads til flere helseprodukter.

- Vi har fået den helt store udvidelse i vitaminpiller og helsekost, fordi der bor mange ældre mennesker på Langeland, og de køber meget af vores Vital. Så for at de ikke skal køre to gange, har vi ønsket at få en udvidelse, siger Cecilie Jepsen.

Derudover har butikken også mere plads til at skaffe varer hjem til kunderne. Før skulle en del af varerne stå på lagret, men nu kan de stå fremme i butikken.

- Hvis kunderne ønsker, vi skal have en vare hjem, jamen så gør vi det. Hvis de kommer og køber den jævnligt, så skal de ikke hen og bestille den, så har vi den bare stående på hylden, siger Cecilie Jepsen.

Makeuppen i front

Udover nye produkter har der været stor-rokade i butikken. Nu står makeuppen i front, hvor den tidligere stod bagerst i butikken, og nogle af hylderne er blevet længere, så der er plads til flere parfumer. Den nye udvidelse betyder noget for oplevelsen for kunderne.

En af de ting som Cecilie Jepsen har lagt mærke til, der er sket efter ombygningen, er, at kunderne selv går hen og rører på produkterne og læser på dem.

- Vi kunne da godt mærke, at folk ikke gik rundt og kiggede på samme måde, som de gør nu. Det kan vi jo virkelig se, nu kan de jo gå på opdagelse i butikken, siger Cecilie Jepsen.

Mandehjørne

Der er blevet flyttet rundt på stort set alle butikkens produkter ved den nye ombygning. Nogle af dem er produkterne til mænd, der nu har fået et samlet sted i butikken.

- Vi har fået lavet et godt mandehjørne med herretoilettasker og alt til barbering og hudpleje til mænd, siger Cecilie Jepsen og tilføjer:

- Så man ligesom samles lidt omkring det.

Det er endnu for tidligt at sige noget om salget i butikken efter udvidelsen, mener Cecilie Jepsen, men hun håber på, at kunderne bliver i byen.

- Vi forventer, at vi kan holde på nogle flere kunder her i Rudkøbing, som normalt ville køre til Svendborg, det har vi da en forventning om, siger hun.

  • fyens.dk