Kraftig vind på Svendborgsundbroen og Langelandsbroen får Vejdirektoratet til at sende advarsel ud.

Svendborg/Langeland: Kraftig vind torsdag formiddag får Vejdirektoratet til at fraråde kørsel med vindfølsomme køretøjer på Langelandsbroen i begge retninger. Der meldes også om kraftig vind på Langelandsbroen.

På Langelandsbroen rådes bilister til at sætte hastigheden ned.

Og det er en god idé at holde ekstra godt fast i rattet i løbet af eftermiddagen og ud på aftenen - og de næste par dage.

DMI forventer, at vinden tager til torsdag:

- Vinden er tiltaget, og det bliver den ved med. Vi kommer op på 15-20 meter pr. sekund, og der kan komme kraftige vindstød op til 22-23 meter pr. sekund på tværs af banen, oplyser vagtchef Dan Nilsvall fra DMI.

Vinden er fra sydvest, og det kan være en særlig udfordring for de sydfynske broer.

Den kraftige vind forventes at vare til ud på aftenen. Vagtchef Dan Nilsvall forventer, at vinden løjer af ved 19-20-tiden og frem til midnat torsdag.

DMI forventer vindstød af stormstyrke de næste par dage frem mod lørdag, og man skal derfor være ekstra påpasselig, når man færdes henover de danske broer de næste par dage.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.