Det var en optimistisk og begejstret Inger Støjberg, der mandag besøgte en asylskole på Langeland, hvor flere drenge er en del af et nyt integrationsprojekt med fodbold som omdrejningspunkt.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) var mandag formiddag på visit på Langeland, hvor hun var med til at indvie et nyt projekt, der skal forbinde fodbold og integration.

Fodboldprojektet involverer i første omgang 25 drenge, som i de næste tre måneder bliver undervist i sprog, fodbold og samfundsfag. Det er målet, at de efter perioden skal have forståelse for, hvordan man går til fodbold i Danmark, så de efterfølgende er klar til at spille i en af landets klubber.

Asylprojektets bagmænd Langeland Kommune og DBU. Forsøget kommer til at køre i to år, og hvis det står til Inger Støjberg, så er det også noget, vi kommer til at se i praksis andre steder i landet.

Hør hvad hun sagde til avisen efter en rundvisning på Longelse Skole i klippet her:

  • Clausen_Nicolai_Lynge

    Af:

    Journalistpraktikant hos Svendborgredaktionen siden august. Kan bedre lide at fortælle andres historier end min egen, hvorfor teksten her er noget kortfattet. Interesserer mig særligt meget for kultur, rejser, krimistof og sport.