Vandanlæg får støttekroner

Leif Esbensen, Ivan Nielsen og Kristian Skov arbejder alle tre med at udvikle Bagenkop. Seneste skud på stammen er et idrætsanlæg her i det gamle færgeleje.

Vandanlæg får støttekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langeland Kommune støtter med 100.000 kroner til vandidrætsanlæg i Bagenkops gamle færgeleje

Bagenkop: Oftest bliver ordet ildsjæle brugt, når snakken går om Bagenkop.

Måske man snart skulle omdøbe nogle af disse personer til vandsjæle, for store dele af udviklingsplanerne om Bagenkop handler selvfølgelig om det blå element.

Tre af disse vandsjæle står ved det gamle Bagenkop-Kiel færgeleje i stiv kuling.

Ideel placering

- Man kan mærke naturen lige i ansigtet, siger Leif Esbensen lakonisk og fortsætter.

- Netop Bagenkops forbindelse med naturen gør, at det ville være ideelt med et Aqtiv Idrætsanlæg her, siger han.

Leif Esbensen, Kristian Skov og Ivan Nielsen er alle tre med i arbejdsgruppen, der prøver at udvikle Bagenkop på flere forskellige måder.

Noget der kræver tålmodighed, da riget og øen fattes penge.

Vandidræt i færgelejet

Men nu er der åbnet en meget konkret mulighed for at bruge det gamle færgeleje til lokale børn, ældre og ja, også turisterne.

- Det her skal udmønte sig til en såkaldt kravlegård. Et havnebassin der er dedikeret til vandidræt, leg og læring, siger Ivan Nielsen, formand Foreningen Bagenkop Havn.

Det vigtigste startskud er taget, da en enig kommunalbestyrelse, ved det seneste møde, besluttede at støtte projektet med 100.000 kroner.

- Ifølge Lokale- og Anlægsfonden (LOA) skulle vi have en meget optimal beliggenhed med god adgang til det blå element. Noget som vi ikke har været så gode til at udnytte andet end til fiskeri. Men det forsøger vi at komme efter nu. Og der skal lyde en stor tak til kommunen, siger Ivan Nielsen.

Teenagebørn keder sig

Han håber, at et sådant anlæg vil kunne inspirere lærere og pædagoger på øen til at tage børnene til Bagenkop.

- Forældre udefra synes det er fantastisk at være på Langeland. Men deres teenagebørn synes måske nogle gange, det er lidt kedeligt. Der vil det her anlæg måske medføre, at de alligevel godt vil blive på øen nogle dage længere, siger Kristian Skov.

Første million sværest

- Hvis LOA nu vil støtte med to millioner kroner, så er vi godt på vej. Det er jo altid den første million, der er sværest at skaffe, siger Ivan Nielsen med et lille grin.

Arbejdsgruppen i Bagenkop har længe tumlet med ideen om et kommercielt vand- og wellnesshus, som skal være selvbærende.

Og idéen er ikke død.

- Men det er et projekt til 25-30 millioner kroner, som der er lang vej op til. Måske kan et Aqtiv Idrætsanlæg bruges som et trinbræt, siger Leif Esbensen.

Pengene fra kommunen skal gå til at udvikle projektet yderligere og få smidt flere detaljer på. Noget som forventes at være klar til marts næste år, hvor Ivan Nielsen har lovet at komme og fremlægge det over for politikerne i kommunalbestyrelsen.

Pengene fra kommunen vil blive taget over anlægsbudgettet for havne i 2016.

Vandanlæg får støttekroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce