Veteraner på marken: Langeland med stort pløjestævne

Fra en tidligere pløjedag hos Langelands Veteranpløjere. Arkivfoto: Jens Wognsen

Veteraner på marken: Langeland med stort pløjestævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Langelands Veteranpløjere lægger op til pløjedag med de gamle maskiner.

Simmerbølle: Det begyndte for 11 år siden, og nu gør Langelands Veteranpløjere klar til årets store pløjedag. Det bliver lørdag den 29. september, at man kan se gamle traktorer og plove arbejde med jorden.

Det kommer til at foregå hos Gustav og Knud Rabølle Knudsen på Ravnerydvej 12 ved Simmerbølle. Selve pløjningen foregår kl. 10-12 og kl. 13-15, men der er også fællesspisning, præmieoverrækkelse med mere. Man kan møde op fra kl. 9.

Lions Club sørger for frokost til deltagerne. Det er gratis at være med for medlemmer, mens ikke-medlemmer skal betale 100 kroner. Det hænger sammen med den kollektive forsikring, der er ved arrangementet, fortæller formanden for Langelands Veteranpløjere, Niels Frovin.

Hvis man vil være med i konkurrencen, skal man have en traktor fra før 1959, og man må intet konstruktivt have foretaget ved maskinen. Ploven skal også helst være en veteranmodel, tilføjer Niels Frovin.

Men det kan være svært at skaffe en så gammel traktor. Derfor er der en anden klasse, kaldet klassik, hvor maskinen må være fra op til 1970.

Knud Rabølle Knudsen har i øvrigt på et tidspunkt vundet DM i pløjning.

Konkurrencen har efterhånden fået godt fat, og Niels Frovin mindes et sjov episode fra første gang.

- Her kom to ældre gårdejere, og de var rimeligt selvsikre. De kom med plove, som havde set bedre dage, men sagde fra starten, at nu skulle de nok vise de yngre, hvordan man skulle gøre. Men det gik ikke så godt, og de blev ynkeligt til grin, de andre var meget bedre, nævner Niels Frovin.

Veteraner på marken: Langeland med stort pløjestævne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce