Venstremand føler sig ramt: Andre foreslog flytning af børnehave

Det var ikke Venstre, der foreslog at lukke Pyramiden under budgetforhandlingerne, siger Ulrik Kølle.

Venstremand føler sig ramt: Andre foreslog flytning af børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke Venstre, som kom på ideen med at flytte Pyramiden, fastslår partiets ene forhandler på budgetforliget

Rudkøbing: Flytningen af børnene i børnehaven Pyramiden til naboinstitutionen Vejlen var ikke Venstres idé. Det ønsker medlem af kommunalbestyrelsen for partiet, Ulrik Kølle, at slå fast efter de seneste dages megen diskussion om sagen, hvor forældrene mener, at det er en lukning, uanset at børnene flyttes samlet, og personalet kommer med.

Ulrik Kølle deltog som en af Venstres forhandlere af kommunens budget - også på aftenen for budgetforligets vedtagelse, hvor Pyramiden kom ind i sidste øjeblik.

- De seneste dage er det min opfattelse, at man flere steder går med den fornemmelse, at det var Venstre, som foreslog det i forhandlingerne. Men det var det ikke. Vi var med på at gennemføre ideen, det står jeg ved, men initiativet kom fra anden side. Vi har været meget åbne om det, vi gerne ville spare på. Det var på jobcentret og i administrationen, det skrev I også i avisen, men det ville de andre partier ikke være med til, siger Ulrik Kølle.

- Så det var nogle andre, som foreslog det med Pyramiden. Kommunaldirektøren gik uden for og foretog et telefonopkald for at undersøge, om det kunne lade sig gøre, og det kom han tilbage og sagde, at det godt kunne. Så gik vi også med, tilføjer Ulrik Kølle.

Det er blandt andet på Facebook og andre steder, at han føler, der i undertoner bliver peget i retning af Venstre, men det er altså forkert, fastslår han.

Han mener samtidig, at man heller ikke kan pege på Socialdemokratiet.

- Når deres gruppeformand efterfølgende går ud og siger, til forældrene, at Pyramiden ikke er besluttet lukket, kan alle jo regne ud, at det ikke er dem, som har foreslået det. Så ville de naturligvis have bidt mærke i, hvad der var vedtaget, tilføjer Ulrik Kølle.

- Nu har I aftalt i kommunalbestyrelsen, at I ikke vil fortælle, hvor forslaget kommer fra. Hvorfor går du så ud og siger, at det ikke var jer?

- Jeg føler ikke, at jeg bryder nogen aftale ved at sige det her, for jeg fortæller jo ikke, hvem det var. Jeg gør det som nævnt, fordi jeg ikke finder det rimeligt, at Venstre skal beskyldes for at foreslå flytningen.

OPDATERET med borgmester Tonni Hansen (SF):

Borgmester Tonni Hansen (SF) ønsker ikke at kommentere sagen.

- Jeg udtaler mig ikke fra lukkede møder. Det holder jeg fast i. Her var tale om en forhandling, hvor man kunne sige og spørge om, hvad man ville uden at skulle citeres. Jeg har ingen mening om Ulrik Kølles bemærkninger.

Borgmesteren oplyser, at han gerne samler gruppeformændene til et møde efter kommunalbestyrelsens møde mandag, hvis man har behov for at kigge hinanden i øjnene oven på de seneste dages blæst om Pyramiden.

Venstremand føler sig ramt: Andre foreslog flytning af børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce