Venstre satser med yngre liste

Borgmester Bjarne Nielsen tror på et godt kommunalvalg med et forynget og bredt sammensat hold.
Foto: Roland Petersen/©Roland Petersen

Venstre satser med yngre liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalbestyrelsen kan opleve en foryngelseskur, fordi Venstre og Borgerlisten i borgmesterkampen stiller op med yngre kræfter ved kommunalvalget

Langeland: Der er lagt op til kamp om ”de unge stemmer”, når Venstre og Borgerlisten udfordrer hinanden om borgmesterposten ved kommunalvalget i efteråret.

I hvert fald satser både Venstre og Borgerlisten på et forynget hold af kandidater.

Venstre demonstrerede sit generationsskifte på opstillingsmødet på Humble Kro, hvor en halv snes kandidater, der skal supplere borgmester Bjarne Nielsen, blev indplaceret fra nummer to til 11 på opstillingslisten.

Venstres formand Bjarne Møller Petersen var meget tilfreds med, at det er lykkedes at supplere opstillingslisten med nye og yngre kandidater mellem 30 år og 50 år, og borgmester Bjarne Nielsen ser også optimistisk på situationen.

- Jeg er glad for, at der er kommet nye og yngre kræfter med på vores liste, sagde Bjarne Nielsen i en tissepause.

Borgerlisten sætter først navne på sit hold lige før sommerferien, men borgmesterkandidat Knud Gether lover allerede nu fornyelse og tror på, han kan give Venstres forsvarende borgmester Bjarne Nielsen kamp til stregen.

Satser på alle aldersgrupper

- Ja, og det gør alle vel. Derfor er det vigtigt, at vi appellerer bredt til vælgerne. Vi ville holde de unge væk, hvis vi stillede med kandidater fra 50+. Vi satser på alle aldersgrupper, siger Knud Gether med en tilføjelse om, at det er vigtigt for vælgerne, ”at de kan identificere sig med de politikere, de skal stemme på”.

Hos De Konservative, der holder opstillingsmøde en gang i maj, er kommunalbestyrelsesmedlem Bo Nissen på forhånd valgt til borgmesterkandidat.

- Jeg håber, at vi bliver seks-syv stykker, og jeg håber meget, at vi kan få fat i nogle unge.

Et generationsskifte?

- Det er svært at tvinge igennem, det skal komme af sig selv. Jeg tror, at det er lettere med et generationsskifte i større byer end ude på landet, hvor gennemsnitsalderen er højere, siger Bo Nissen.

Venstre satser med yngre liste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce