Valgkamp: Toppolitikere strømmer til VUC i Rudkøbing

Morten Østergaard hilser på udvalgte elever fra VUC Langeland. Foto: Martin Ramsgaard

Valgkamp: Toppolitikere strømmer til VUC i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC i Rudkøbing er blevet en vigtig brik i valgkampen - også for toppolitikerne. Det dødsdømte uddannelsessted er nemlig blevet symbolet på et skævt uddannelsessystem.

RUDKØBING: De Radikales kampagnebus triller ind på Havnepladsen Rudkøbing cirka 20 minutter forsinket.

Der er sat tre kvarter af til at besøge VUC Langeland under partiformand Morgen Østergaards tur rundt i landet.

Det første der sker er at de tre kampagnemedarbejdere får arrangeret, at der bliver taget et billede til sociale medier af partiformanden sammen med elever fra skolen.

- Det er jo en hån mod de unge, at lukke en skole, der er så vigtig for dem. Vi må lave den måde vi prioriterer på, siger Morten Østergaard.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, skulle have besøgt VUC Langeland onsdag - på valgkampens anden dag - men hun blev syg og måtte melde afbud.

- Det er jo blevet symbol på noget, der er helt galt i Danmark, derfor vil jeg gerne have hende til Rudkøbing, siger den socialdemokratiske kandidat i Svendborg-Langeland kredsen Bjørn Brandenborg.

Det første der sker, er at der skal tages et billede til de sociale medier. Foto: Martin Ramsgaard
Det første der sker, er at der skal tages et billede til de sociale medier. Foto: Martin Ramsgaard

Øjnene op

Det var Bjørn Bandenborg, der i efteråret sammen med skolens leder, Thomas Borum Reuss, og skolens elever, først satte planerne om at lukke VUC Langeland på det politiske landkort.

Siden koblede mange andre politikere sig på sagen. Blandt andet De Radikales kandidat i Svendborg-Langeland kredsen Rasmus Helveg Petersen.

- VUC Langeland er jo blevet et symbol på mange ting, der er galt. Vi har talt meget om VUC i Rudkøbing på Christiansborg, og det betyder også, at vi har lavet vores politik på området om, siger Rasmus Helveg Petersen, der indtil valget var barselsvikar i den radikale folketingsgruppe. Han er også stødt til den radikale kampagnebus i Rudkøbing.

- Jeg har talt længe med Morten Østergaard om, at han skulle herned, og nu er det lykkedes, siger han.

Lederen af skolen, Thomas Borum Reuss, glæder sig over at lukningen af VUC er blevet en del af valgkampen.

- Det er selvfølgelig på en trist baggrund, men vi er glade for, at vi i det mindste kan være med til at påvirke den nationale dagsorden. Vi vil gerne give politikerne ammunition, siger han.

De radikales kampagnemedarbejdere får taget det vigtige billede. Foto: Martin Ramsgaard
De radikales kampagnemedarbejdere får taget det vigtige billede. Foto: Martin Ramsgaard

Eleverne hørt

En del af Morten Østergaards kampagne er, at han skal tale med eleverne på skolen, og han tager en snak med fire elever på skolelederens kontor.

- Selvfølgelig er det på grund af valgkampen, han kommer. Det har jeg ingen illusion om, at det er anderledes, men han lyttede, og der var en ægte interesse, siger Thomas Borum Reuss.

Efter mødet med eleverne går Morten Østergaard, og de tre kampagnemedarbejdere ud i bussen og kører videre. Et politisk statement er sendt ud, og billederne ti de sociale medier er taget.

VUC Langeland betyder, at De Radikale nu har en ny politik.

- Vi vil ændre de økonomiske modeller, så små institutioner får flere penge, og så vil vi lægge ansvaret for, hvor der skal være skoler, ud til regionerne, forklarer Morten Østergaard.

Og Bjørn Brandenborg glæder sig over, at det trods alt er lykkedes at få politisk indflydelse, selvom det ikke lykkedes at bevare VUC på Langeland.

- Jeg er glad for at de andre politikere har fået øjnene op, og jeg er glad for, at der trods alt er kommet noget ud af det store arbejde, vi har lavet, siger han.

- Hvis vi ikke havde gjort det, var det jo bare endnu en institution i provinsen, der var lukket, og ingen havde lagt mærke til det, siger han.

De Radikales formand, Morten Østergaard, talte med  fire elever på VUC i en lille halv time. Foto: Martin Ramsgaard
De Radikales formand, Morten Østergaard, talte med fire elever på VUC i en lille halv time. Foto: Martin Ramsgaard

Venter på Mette

Lige nu kan eleverne altså se frem til at få besøg af den socialdemokratiske kampagnebus og Mette Fredriksen.

Planen er at lave en anderledes paneldiskussion for vælgerne, hvor Mette Fredriksen skal interview nogle langelængere. Det bliver, når Mette Frederiksen er oppegående.

- Vi er i gang med at finde ud af, hvornår det kan blive og har fået at vide vi får en melding i eftermiddag, siger Bjørn Brandenborg.

Og mon ikke flere kandidater har været forbi for at levere deres nye budskab om et geografisk skævt uddannelsessystem, inden VUC sender den sidste elev ud af døren i slutningen af juni.

Valgkamp: Toppolitikere strømmer til VUC i Rudkøbing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce