Valgkamp: Langelandsk konservativ vil i folketinget

Jørgen Nielsen, der sammen med sin kampagnekoordinator, Lasse Kræmmer, er klar til plakatophængning på lørdag. Foto: Martin Ramsgaard

Valgkamp: Langelandsk konservativ vil i folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 30 år som politisk aktiv, satser Jørgen Nielsen på en plads i folketinget. Han tror det er realistisk at vinde Konservatives 2. mandat i den fynske storkreds.

LANGELAND: Tirsdag formiddag sad Jørgen Nielsen sammen med en række andre folketingskandidater på Ærøfærgen.

De var på vej til vælgermøde, og sad og snakkede om, hvornår valget mon ville komme. Pludselig ser Venstres Erling Bonnesen på færgens TV-skærm, at statsminister Lars Løkke Rasmussen gik på folketingets talerstol.

- Nu sker det, sagde han, og så fik vi fat i en fjernbetjening og fik skruet op for lyden. Det var en helt speciel oplevelse, fortæller Jørgen Nielsen.

Valget betyder at planerne om, at weekenden skulle bruges til at sætte hans båd i stand, nu er udskudt til efter valget den 5. juni.

De næste knap fire uger står den på intensiv konservativ valgkamp.

- Vi får heldigvis en blød start. Så kan jeg lige nå at få nogle ting på plads i forhold til mit arbejde. Jeg har noget ferie, der skal holdes, og heldigvis ligger der nogle helligdage i perioden, siger han.

Jørgen Nielsen arbejder til daglig som assurandør for Top Danmark og sælger forsikringer inden for landbruget.

Tror på chancen

Jørgen Nielsen er indfødt langelænder, født i Rudkøbing og opvokset i Tullebølle. Efter 30 år som politisk aktiv i Konservative, stiller han nu op til folketinget for første gang.

Og han tror, han har en realistisk chance for at komme ind som Konservatives 2. mandat efter partiets Børne- og Socialminister, Mai Mercado, som han regner med er et sikkert kort.

- Helt objektivt er der en chance for, at jeg kan blive nummer to. Det kræver selvfølgelig, at vi får to mandater. Ellers kan jeg blive suppleant, og alt kan som bekendt ske i politik, siger han.

Med i ligningen er også at Anders Johansson fra Ærø er skiftet til en københavnsk kreds, og at Pernille Weiss stiller op til EU Parlamentet.

Konservative er med to procent af stemmerne ikke et stort parti på Langeland, og ved sidste valg fik partiet kun 169 stemmer - og mistede 189 - på øen.

Jørgen Nielsen tror dog på, at det at han er lokal, kan få en betydning.

- Jeg ved det ikke, men jeg håber jo på, at nogle vil stemme lokalt. Der er brug for en langelandsk stemme, siger han.

Ny udligning

Jørgen Nielsen vil gå til valg på at få ændret den såkaldte udligningsordning, hvor rige kommuner betaler til fattige, så de har samme niveau. Det bliver ikke overført nok, mener han.

Han er godt klar over, at det måske ikke er det mest sexede emne til en valgkamp.

- Det er ikke så fancy, som for eksempel klima, og det giver måske færre stemmer. Men vi er hårdt ramt, og hvis der ikke kommer en reform, betyder det rød numse både på plejehjem og i børnehaver, siger han.

Selvom Langeland er hårdt ramt økonomisk, så er der mange andre kommuner, der er i samme båd. Og den dårlige økonomi går ud over sundhedstilbuddene i de dårligst stillede kommuner.

- Man er ved at skære helt ind til benet, og det må der gøres noget ved, siger Jørgen Nielsen.

En anden mærkesag er, at få politiet tilbage til yderområderne.

- Jeg er godt klar over, at mit eget parti har været med til at gennemføre politireformen, men det er simpelthen utilfredsstillende, at politiet ikke dukker op, siger han og henviser til en sag i sommer, hvor politiet ikke kørte ud til en flok unge sommerhusgæster, der blev bombarderet af sten af en gruppe andre unge.

Alt planlagt

Hele valgkampen er planlagt i forvejen sammen med kampagnekoordinator Lasse Kræmmer. Men den var planlagt til at vare de sædvanlige 21 dage.

Derfor er det lige et par ekstra dage i starten, inden det går løs for alvor.

Den 5. juni håber Jørgen Nielsen så, han kan kalde sig det første langelandske folketingsmedlem i mange år. Og så er der nogle ting han gerne vil lave om.

Eller rettere sagt, som en ægte konservativ, lave tilbage igen.

- Man skal være ualmindeligt stivnakket for ikke at ville indrømme, at der er nogen ting, der ikke fungerer. Men det er jo sjældent, vi ser ting blive rullet tilbage, siger han.

Nu er valgkampen skudt i gang for Jørgen Nielsen, og måske bliver der tid til at få gjort båden i stand og sejle en tur - efter den 5. juni.

Valgkamp: Langelandsk konservativ vil i folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce