Borgmester Bjarne Nielsen glæder sig også over, at Asylcenter Holmegaard bliver familiecenter, der genåbner lukket børnehave i Bagenkop.

Spodsbjerg: Langelands Venstre valgte på opstillingsmødet efter generalforsamlingen mandag aften på Spodsbjerg Badehotel borgmester Bjarne Nielsen til spidskandidat ved kommunalvalget i november 2017.

Det skete enstemmigt og uden modkandidater.

Og det skete med anbefaling og opbakning fra bestyrelse og lokalformand Bjarne Møller Petersen.

Stolt af flygtningeindsats

- Økonomisk har vi på langeland stadig store udfordringer, men er det ikke, som om der alligevel er lidt lys forude? spurgte Bjarne Møller Petersen i sin beretning, hvor han roste Bjarne Nielsen som "en dygtig borgmester, som påtager sig mange opgaver til gavn og nytte for Langeland".

Asylområdet, der genererer en samlet omsætning på 300 millioner kroner, er og bliver et fokusområde, der med Venstreformandens ord "påkalder sig særlig opmærksomhed".

- Det giver omsætning og arbejde tilhåndværkere, skoler, personale på opholdsstederne, sagde Bjarne Møller Petersen, der samtidig pegede på udfordringen med integration af kvoteflygtninge, som der nu er over 100 af på Langeland.

- Det er glædeligt at opleve, at langelænderne tager så pænt imod flygtningene. Og hvad vi end måtte mene i flygtningedebatten, så skal vi altid huske og stå fast på Venstres kerneværdier: at vi behandler folk ordentligt og holder en sober og pæn tone. der står respekt om Langeland for vores indsats på flygtningeområdet. Det kan vi være stolte af, understregede Bjarne Møller Petersen.

Borgmester Bjarne Nielsen kom til generalforsamling og opstillingsmøde direkte fra et møde i kommunalbestyrelsen, hvor han kunne afsløre, at Asylcenter Holmegaard ved Bagenkop inden for en måned bliver omdannet til familiecenter.

- Det er vi meget glade for. Vi ved ikke så meget endnu, da Udlændingestyrelsen først lige har meldt det ud. Men det betyder, at vi får flere børn, og derfor flyttes asylbørnehaven fra Humble til Bagenkop, hvor vi genåbner den lukkede børnehave, sagde Bjarne Nielsen til avisen allerede om eftermiddagen.

Flere asylbørn er lig med større afregning fra Udlændingestyrelsen, penge der kan styrke kommunekassen og budgettet - og det skaber også flere lokale arbejdspladser.

  • Jørgensen_Erik

    Af:

    Lokalredaktør på Langeland. Indfødt langelænder, der efter 25 år på Thurø, er vendt ""hjem". En gang øbo, altid øbo. Lokaljournalistisk er et vigtigt led i den demokratiske proces, og i sær i en udkantskommune som Langeland, der har sit at slås med, er den lokale avis et talerør, der skal sætte fokus.