Vær med til at svinge leen på Sydlangeland

Leslåning er en helt særlig disciplin, som Danmark Naturfredningsforening tager i brug ved Påøgaard på Skovgårds Gods, søndag 20. august klokken 10. Alle interesserede er velkomne. Arkivfoto

Vær med til at svinge leen på Sydlangeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Naturfredningsforening står bag leslåning ved Påøgaard, søndag 20. august. Interesserede er velkomne.

Spodsbjerg: Leslåning er en helt særlig disciplin, som Danmark Naturfredningsforening tager i brug ved Påøgaard på Skovgårds Gods, søndag 20. august klokken 10.

Foreningen giver økologisk frokost klokken 12, og klokken 15 sluttes af med kaffe og kage. Men inden det når dertil, er der behov for alle - store som små - til at slå med le, rive og slæbe væk alt efter evne og kræfter.

Med leen slås græsset ikke i bund. Og det giver grobund for, at blandt andet maj-gøgeurten kan trives.

- I maj talte vi maj-gøgeurterne og fandt 1105 inden for hegnet og ca 50 udenfor. Det er flere end de foregående år, siger Eva Christiansen og tilføjer:

- Det ser ud til, at vores le-slåning virker efter hensigten. I vinter har vi desuden fjernet en del væltede træer og fældet nogle småtræer og buske. De har desværre nået at gøde jorden, så der vokser mange brændenælder, dueurt og andre store næringskrævende planter. Dem skal vi først og fremmest have slået foruden de siv, som køerne ikke vil spise".

Der er instruktion i leslåning for nybegyndere samt redskaber og arbejdshandsker til låns. /EXP

Vær med til at svinge leen på Sydlangeland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce