Utilfreds med betaling: OK Plus opsiger samarbejde med Post Nord

Pakkerne skal hentes et nyt sted fra 3. september, nemlig hos Womens Stuff. OK Plus siger snart stop. Arkivfoto: Fynske Medier.

Utilfreds med betaling: OK Plus opsiger samarbejde med Post Nord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OK Plus i Rudkøbing har opsagt samarbejdet med Post Nord på grund af betalingen for at udlevere pakker - to andre butikker overtager postens ydelser fra 3. september.

Rudkøbing: Postkunder i Rudkøbing skal fra 3. september gå andre veje for at sende og modtage pakker samt købe frimærker. OK Plus har opsagt samarbejdet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Post Nord.

I stedet skal man til Bog & Idé, hvor man kan købe frimærker og pakkeporto til Danmark og til udlandet, rekommanderede breve og breve med afleveringsattest samt værdipakker.

Udlevering af pakker foregår i fremtiden hos Womans Stuff.

Bestyrer af OK Plus, Connie Sørensen, er ærgerlig over situationen.

- Det er sørgeligt for kunderne, men jeg en forretning, som jeg skal stå til ansvar for, og denne service hænger ikke sammen. Den betaling, som Post Nord giver, dækker ikke mine udgifter. Der kan være måneder, hvor butikken kun tjener 196 kroner i gennemsnit om dagen inklusive moms. I andre måneder kan det være 214 kroner pr. dag. Det varierer, men jeg skal have personale på fra kl. 6.30 til kl. 20. Naturligvis laver de også andet, men der går altså en del tid, når man skal udlevere nogle dage op til 100 pakker, siger Connie Sørensen til Fyns Amts Avis.

Hun har forsøgt at få en forhandling, men det har Post Nord ikke ønsket, tilføjer hun. Hvad hun anser for en rimelig betaling, vil hun ikke ud med til avisen.

- Det er ekstra ærgerligt, for jeg har de andre pakkefirmaer, GLS, DAO, Bring og DHL, men det har altså været nødvendigt at tage denne beslutning, fastslår Connie Sørensen.

H.C. Rasmussen fra Bog & Idé har fravalgt pakkeudleveringen, men tilbyder som nævnt en del andre postfunktioner.

- Pakkeudleveringen er for omkostningstung, men indleveringen er ikke så krævende, så det kan vi godt stå for i butikken, siger H.C. Rasmussen.

Trækker folk til

Hüzan Yildirim, der har forretningen Womens Stuff i Østergade, vælger at slå de optimistiske toner an.

- Jeg har taget opgaven med pakkeudlevering for at hjælpe, og så kan jeg sammen med boghandleren trække folk ind til byen, hvis de alligevel har et postærinde her.

Hvad hun tjener, kommer an på omfanget af udlevering, siger hun.

- Om andre er utilfredse, ved jeg ikke. Men er 196 kroner ikke bedre end ingenting, spørger Hüzan Yildirim.

Distriktschef Anette Hansen, Post Nord, er ked af, at OK plus har opsagt kontrakten.

- Men vi respekterer det naturligvis. Jeg vil ikke i avisen diskutere de beløb, vi afregner med, men vi ligger på niveau med øvrige distributører og har ens afregning i hele landet, siger Anette Hansen. Det med niveauet med konkurrenterne afviser Connie Sørensen på sin side.

Anette Hansen glæder sig over, at man har fundet en løsning, og at det nu bliver muligt at tilbyde værdiforsendelser på Langeland. Her kan man sende for eksempel et smykke eller et ur med et værdi på op til 100.000 kroner uden at skulle til Svendborg.

- Det er i øvrigt fint, at vi stadig har et posthus, og beliggenheden midt i Rudkøbing er ideel. Det kan give en god kundegennemstrømning, og handelsstandsforeningen har været os meget behjælpelig i forløbet med at skaffe nye samarbejdspartnere, påpeger distriktschefen.

Post Nord har omkring 1000 samarbejdspartnere på landsplan.

- Det er vi glade for, og vi får også uopfordrede ansøgninger fra butikker, som kan se muligheder i at få flere kunder ind i butikken, når der er postfunktion.

Utilfreds med betaling: OK Plus opsiger samarbejde med Post Nord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce